Čez praznike ne pozabite na gibanje in zmernost pri prehrani

Moje zdravje > Varna starost | piše: K. J. | 10.4.2020
Tokratni velikonočni prazniki bodo zaradi razglašene epidemije koronavirusa, ki jo veliko ljudi preživlja v samoosamitvi, drugačni.
Med prazniki ne pozabite na gibanje. (foto: pexels.com)
Med prazniki ne pozabite na gibanje. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Druženje z družino in prijatelji se v veliki meri odvija prek spletnega komuniciranja, v tem času pa so se spremenile tudi prehranske navade. V Lekarniški zbornici Slovenije ljudem svetujejo, naj pazijo na svoje psihično in fizično zdravje ter ostanejo zmerni pri prehrani v prazničnih dneh in tudi nasploh, saj se je zaradi večjega zadrževanja v naših domovih spremenila naša poraba energije. Pri prazničnih dobrotah ne pozabimo na gibanje, četudi ga izvajamo doma ali na samem v naravi.

Za svoje zdravje moramo skrbeti vsak dan. To najlažje storimo tako, da posvetimo pozornost pripravi uravnoteženih obrokov. Na dolgi rok se bo to obrestovalo in pozitivno vplivalo na naše splošno počutje, pa tudi nekaj dni uživanja praznične hrane bo tako imelo na nas manjši vpliv. Hrana, ki jo med velikonočnimi prazniki tradicionalno pripravljamo, je namreč polna beljakovin, maščob, soli in sladkorjev. Energijsko bogata hranila lahko v večjih količinah in dolgoročno slabo vplivajo na zdravje, predvsem na nastanek kroničnih zdravstvenih stanj in slabšanje obstoječih. V Lekarniški zbornici Slovenije zato ozaveščajo ljudi, da je treba vnos hrane uravnotežiti z gibanjem in zadostno količino popite vode.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

S tem trikom se boste enostavno znebili vodnega kamna

Vodni kamen je eden tistih trdovratnih nadlog v gospodi...

Intervju: „Nobenega maratona in nobenih strogih diet“

Tokrat smo pod drobnogled vzeli hormonska neravnovesja....

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Odličen nasvet: Tako koristno lahko porabite stari kruh!

Nikar ga ne mecite stran, iz njega lahko pripravite zel...

Kako oživiti ovenelo baziliko – korak za korakom

Bazilika je ena najbolj priljubljenih zelišč pri nas – ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Poletje na vrtu: Kaj lahko še vedno posadite avgusta?

Čeprav se poletje že nagiba v svojo drugo polovico, to ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Kako prepoznam lažna SMS-sporočila?

Lažna sporočila danes niso več le “pisma nigerijskega p...

Nakup psa: da ali ne?

Zgodi se tudi, da človek ostane sam. Partner umre ali o...

Imate ob sebi pravega prijatelja? To so lastnosti odličnega prijatelja

Če od koga, potem od pravega prijatelja pričakujemo, da...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.