Klobase in salame krajšajo življenje

Pred kratkim zaključena raziskava, ki so jo opravili francoski znanstveniki je privedla do rezultatov, da tipična zahodnjaška prehrana skrajšuje življenje. Nič več klobas in salam?
Čeprav je zelo okusna, pa vzhodnjaška prehrana krajša življenje. (foto: www.123rf.com)
Čeprav je zelo okusna, pa vzhodnjaška prehrana krajša življenje. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če ste ljubitelj zahodnjaške prehrane, je čas, da se nad tem nekoliko zamislite in spremenite svoje navade, saj je zadnja raziskava, ki so jo opravili znanstveniki v Montpellieru pokazala, da skrajšuje življenje. Sladka in ocvrta hrana nista zdravi, to vemo že dolgo časa.

Raziskava je trajala 16 let, anketiranih je bilo pet tisoč ljudi v starosti 51 let in več. Rezultati so privedli do dejstev, da je v zahodnjaški kuhinji problematičen tip hrane, ki jo sestavlja. Ta je sestavljena namreč iz rdečega mesa, polnomastnih mlečnih proizvodov, rafiniranih žitaric in predelanih mesnih izdelkov, kot so klobase, salame, konzerve in podobno.
Tak način prehranjevanja pa hitreje pripelje do bolezni srca in ožilja ter diabetesa in skrajšuje življenje.

Ljubitelji zahodnjaške kuhinje, vredno se je zamisliti in nekoliko redkeje posegati po nezdravi hrani.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.