Kozarec tega soka bo očistil in okrepil črevesje, uredil prebavo ...

Če boste pili ta zdravilni zeleni sok, boste svojemu telesu dali mnogo dobrega. Z njim lahko tudi hitreje shujšate in si uredite prebavo.
Sadno zelenjavnim napitkom dodajte tudi zelje. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Sadno zelenjavnim napitkom dodajte tudi zelje. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zelje je izredno zdravilna zelenjava. Iz njega pa lahko s pomočjo sokovnika izcedite tudi zelo zdravilni sok. Če vam okus ne odgovarja, ga lahko mešate z drugimi vrstami sadja in zelenjave. Kadar si pripravljate sadno zelenjavne napitke, dodajte zraven še list ali dva surovega zelja.

Vsebuje toliko dobrega za naše telo, da zares ne sme manjkati na vašem jedilniku.
Antioksidanti – zelje je bogato z antioksidanti, ti se borijo proti številnim boleznim in ščitijo naše telo. Krepijo imunsko odpornost in pomagajo, da se celice hitreje obnavljajo.

Če redno jeste surovo zelje ali pijete sok iz njega, boste okrepili imunski sistem, na tak način pa se boste veliko lažje borili proti virusom, proti hudim boleznim. Zelje preprečuje celo rakava obolenja.

Omega 3 maščobne kisline – ker vsebuje omega 3 maščobne kisline, pomaga pri zniževanju previsokega krvnega tlaka, znižuje raven nevarnega holesterola.

Zelje odlično deluje tudi na kožo, jo zdravi, čisti in pomlajuje.

Hujšanje in prebava – če bi radi shujšali, je zelje prava zelenjava za vas. Čim pogosteje naj bo na vašem jedilniku. Uživate lahko svežega, v solati, tudi kislo zelje. Slednjega ne kuhajte, da ohranite čim več zdravilnih snovi, ki tako pozitivno vplivajo na črevesje in ga zdravijo.

Zelje pa ureja tudi prebavo, odpravlja zaprtost, krepi črevesje in vzpostavlja dobro črevesno floro.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.