Nasvet bralke: Namaz z materino dušico

Bralka Sonja nam je poslala recept za namaz z materino dušico. Okusen in zelo zdravilen je.
Namaz z materino dušico (foto: Sonja Kocjančič)
Namaz z materino dušico (foto: Sonja Kocjančič)
Namaz z materino dušico (foto: Sonja Kocjančič) Zelišča (foto:L Sonja Kocjančič) Zmehčajte maslo (foto: Sonja Kocjančič) Dodajte zelišča in dobro premešajte. (foto: Sonja Kocjančič)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Enostaven namaz z materino dušico si lahko pripravimo kar sami doma. Pri materini dušici nabiramo cvetoče, neolesenele dele – cvetove in liste. 

Sestavine:

• pest sesekljane materine dušice

• žlico sveže sesekljanega peteršilja

• 250 g masla ali skute

• sol

Priprava: 

Maslo rahlo stopimo nad soparo ali ga pustimo za nekaj minut na sobni temperaturi, da se zmehča.

Sveža zelišča materino dušico in peteršilj najprej oplaknemo pod tekočo vodo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Z vejic osmukamo listke in sesekljamo.

V kuhinjskem mešalniku ali v skledo damo vse sestavine, maslo ali skuto, sesekljano materino dušico, sesekljan peteršilj in sol ter gladko zmešamo.

Namaz serviramo v posodici in postrežemo s svežimi ali popečenimi rezinami kruha.

Naša bralka Sonja Kocjančič zelo dobro pozna zelišča in njihove zdravilne lastnosti. O njej boste več našli tukaj.

Imate tudi vi kak uporaben, preverjen domači nasvet, s katerim si lajšate vsakdanje težave? Pišite nam, pošljite vaš recept s fotografijami na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in z veseljem ga bomo delili z našimi bralci!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.