Oslabljen imunski sistem

Moj strokovnjak > Moj terapevt > Psihologija | piše: | 25.4.2015
Spoštovani! Na spletu zasledila tovrstni portal, tako, da upam, da sem se obrnila na pravo osebo - verjamem, da mi boste tako ali drugače lahko pomagali. V mesecu februarju sem izgubila očeta - njegova smrt nas je zelo šokirala, saj ni bolehal za nobeno boleznijo. Tako sem ostala sama z mamico. Ob njegovi smrti so mi večkrat bile izrečene besede:"bodi močna za mamico, držita se ...", in res sem se trudila, da sem bila trdna, močna in njej opora. Da nisem jokala v pričo nje... Pred 14 dnevi, pa se mi je vse to povrnilo, v obliki oslabljenega imunskega sistema in telo "plačuje davek" za vso to "moč". Oteženo dihanje, gnojna angina, nahod, nori glavoboli, nizek krvni tlak, driska in še in še ...Nikakor se simptomi ne morejo ustaviti. Sama jim nisem kos, a bi si želela, da ponehajo, zato sem šla do osebne zdravnice, ki mi je seveda znala pomagati po svoji strokovnosti - prepisala mi je zdravila. Ker se skušam v največji meri izogniti vnosu kemičnih snovi, vas prosim, če mi lahko pomagate z alternativnimi nasveti, kako ponovno telo umiriti in mu ponuditi ravnovesje, saj me je strah, če se takšno delovanje ne bo ustavilo. Hvala za pomoč.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pozdravljeni,

Po hudem stresu telo večkrat reagira z različnimi telesnimi simptomi, še posebej, če se odrečemo žalovanju in zatremo občutke bolečine, žalosti, jeze, krivde, razočaranja, karkoli pač takrat čutimo. Niste napisali, koliko ste stari, sklepam, da ste mladi in verjetno tudi vaša mama ni zelo stara in obnemogla. Ko poskušamo ob hudi bolečini ostati »trdni kot skala« in tako zaščititi druge, velikokrat to plačamo s težavami na telesni ravni, z anksioznostjo, depresijo, paničnimi napadi ali kakšnimi drugimi simptomi. Vaša mama je ravno tako kot vi zmožna prenesti žalost, je polno odrasla in bo znala poskrbeti zase. Hudo bo, ampak bo odžalovala, tako kot morate tudi vi, jok žalost, jeza, solze, kričanje, karkoli, vse to spada zraven in je popolnoma normalno.

Prav gotovo, da je potrebno telo umiriti, pa ne samo telo, tudi dušo in ranjeno srce. Za začetek se seveda morate fizično pozdraviti in okrepiti, in nekatere bolezni potrebujejo tudi zdravila, vsaj za začetek, da se najhujše umiri. Zraven pa je vsekakor smiselno poseči tudi po alternativi, ki je na voljo, predvsem pa bo potrebno delati tudi na sebi v obliki psihoterapije. Ne samo zato, da se umirijo fizične težave, ampak predvsem zato, da si boste začeli dovoljevati izražanje čustev in znali poskrbeti tudi zase, ne samo za druge. »Biti močan« je sicer vaša velika vrednota, verjetno je bila tudi očetova, ampak ljudje nismo skale, smo samo ljudje s čustvi, bolečino, ranljivostjo… In kot take se moramo sprejeti , se objeti in imeti radi, če želimo ohraniti telesno in psihično zdravje.
Vse dobro vam želim.

Nevenka Breznik,
spec. psihoterapevtka

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.