Pomurska termalna središča prijazna vsem generacijam

Moj čas > Dogodki | piše: Andreja Kočar | 18.10.2013
Odzvali smo se na povabilo Sava Hotelst&Resorts ter Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota ter obiskali pomurska termalna središča, da bi preverili, kako so svojo ponudbo še bolj popestrili in prilagodili prav vsem družinskim članom.
Majda Brunčič, vodja fizioterapije v Zdravilišču Radenci nam je pokazala nekaj dihalnih vaj.
Majda Brunčič, vodja fizioterapije v Zdravilišču Radenci nam je pokazala nekaj dihalnih vaj.
Majda Brunčič, vodja fizioterapije v Zdravilišču Radenci nam je pokazala nekaj dihalnih vaj. Z bicikli kre Mure. (foto: A.K.) Obisk radgonske kleti. (foto: A.K.) Nazdravili smo z zlato radgonsko penino. (foto: A.K.) Lokalni ponudniki se predstavijo. (foto: A.K.) Lepo postrežena zdrava malica. (foto: A.K.) Prihod v Terme Banovci - pravljična dežela. (foto: A.K.) Terme Banovci - skrbno izbrani detajli. (foto: A.K.) V Termah Banovci se gost takoj počuti dobrodošlo in domače. (foto: A.K.) Naselje Zeleni gaj z dvoposteljnimi sobami. (foto: A.K.) Direktorica Lea Hofman nas je lepo pozdravila in nas povabila na prleško kosilo. Terme Banovci rad obišče tudi lokalni vrtec, otroci so tokrat prišli izrezljat strašne buče. Posvetilo ob odličnem kosilu. (foto: A.K.) Lepo pogrnjena miza vabi. (foto: A.K.) Obiskali smo tudi živahen kamp. (foto: A.K.) Prijetna recepcija, kjer se vedno kaj dogaja. Terme 3000-Moravske Toplice - Štrk Viki in Čarovnica Krumzilda predstavljata jesenski program animacije Takole nastaja prekmurska gibanica v Cafe Praline, slaščičarni v okviru Term 3000.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zdravilišče Radenci, Terme Banovci in Terme 3000-Moravske Toplice iz skupine Sava Hotels&Resorts namreč sodelujejo v čezmejnem projektu Družinski centri – Family Centres, v okviru katerega se povezujejo z lokalnimi turističnimi ponudniki ter tistimi iz avstrijske Štajerske, s katerimi jih druži to, da stremijo po čim bolj pestri in kakovostni ponudbi za vse člane družine. Udeležba v projektu prinaša nove smernice, aktivnosti ter produkte pri uresničevanju skupnega cilja - družinam prijazne ponudbe.

V kraljestvu treh src
Najprej smo obiskali Zdravilišče Radenci v sončni pokrajini ob reki Muri, ki slovi po svoji edinstveni termalno-mineralni vodi in sodobnih zdravstvenih in preventivnih programih zdravljenja bolezni srca in ožilja. Po zdravem zajtrku nam je Majda Brunčič, vodja fizioterapije, pokazala nekaj preprostih dihalnih vaj, nato pa smo se s kolesi podali na prav posebno doživetje – »Lov za zakladom«. Ta nov turistični produkt za goste Zdravilišča Radenci je nastal v okviru projekta Družinski centri in je s svojimi 18 kilometri nezahtevne vožnje, ob kateri odkrivamo lokalne posebnosti pomurske pokrajine primeren predvsem za starejše in za družine z otroki. Pot nas pelje mimo številnih znamenitosti, tradicionalne oljarne, kjer stiskajo pristno bučno olje, znamenite radgonske kleti, ob reki Muri, pa tudi po ljubkem sosednjem mestecu Bad Radkersburg. Vsi tisti, ki raje kot poganjete pedale hodite, pa se lahko podate na »Lov za mehurčki« po Radencih.

Majhne, prisrčne in gostoljubne Terme Banovci
V Banovcih nas je pričakala pravljična dežela ljubkih hišk, buč, jesenskega cvetja in kostanjev. Pozdravila nas je direktorica Lea Hofman, poleg nas pa je na obisk povabila tudi otroke iz vrtca Veržej, ki so skupaj z banovskimi animatorji rezljali buče. Nas je v tem času pozdravila polna miza prleških dobrot, vse od tunke, bujte repe, krvavic, pečenic, dödölov pa do posolanke.

Poleg manjšega ljubko urejenega hotela Zeleni gaj so vam v Banovcih za bivanje na razpolago tudi nekaj manjših hišic z dvoposteljnimi sobami s pogledom na razgibano prleško pokrajino, kamp Sončni gaj, kjer lahko spite v šotoru in vseeno koristite polpenzion v hotelu, ter nudistični kamp Sončni gaj, prvi naturistični kamp ob termalni vodi v Evropi. Odličen je njihov svet savn, simpatičen pa mali prleški wellness. Banovci so dobra iztočnica za izlete do bližnjega mlina na Muri, v Jeruzalemske gorice ali na ljutomerski hipodrom.

Diši po Prekmurju…
V Termah 3000-Moravskih Toplicah so nas slaščičarski mojstri povabili v Cafe Praline in nam prikazali postopek priprave zaščitene prekmurske gibanice, za katero vsako leto znova uspešno pridobijo certifikat. Z njo so nas tudi posladkali, Štrk Viki in Čarovnica Krumzilda pa sta nam predstavila jesenski program animacije ter nas povabila, da še kdaj obiščemo svet odlične kulinarike in črne termalne vode, ki jo črpajo že 50 let in ki ima blagodejne učinke na počutje, predvsem pri revmatskih tegobah in težavah z lokomotornim sistemom.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.