Ljudje, ki jemljejo zdravila proti zgoščevanju krvi, naj bodo previdni pri uporabi ingverja, karija, grenivke, mandarine in borovnice, svetujejo strokovnjaki.
Tisti bolniki, ki že dlje časa jemljejo zdravila proti zgoščevanju krvi – antikoagulante, morajo biti pazljivi pri izbiri živil in jedilnika. Antikoagulanti so zdravila, ki jih predpišejo ljudem, ki imajo težave s srčno aritmijo, ki so nagnjeni k trombozi in bolezni srca, preprečujejo nastanek kapi.
Če bolniki jemljejo antikoagulane, morajo biti previdni pri jemanju nekaterih drugih zdravil, ki redčijo kri in tako delovanje le teh še povečajo. To so aspirin, brufen, diklofen, ranisan, eritromicin. Zdravila, ki pa zmanjšujejo učinek antikoagulantov pa so nekateri antibiotiki, vitamin K, zdravila proti epilepsiji.
Bolniki, ki redno jemljejo antikoagulane imajo redne zdravniške preglede, kontrolo krvi in morda dietno prehrano.
Tudi nekatere vrsta hrane ima podobne učinke, kot zdravila in se je potrebno posvetovati z zdravnikom, če jo lahko uživate. Takšna hrana je ingver, kari, cimet, origano, pepermint, višnje, rozine, borovnice, grenivka, pomaranče in mandarine.
Prav tako je dobro, da se izogibate tudi živilom, ki vsebujejo vitamin E, saj ta vpliva na rast vitamina K. to je špinača, brokoli in vitaminski napitki z vitaminom E. prav tako lahko na terapijo z antikoagulanti vplivajo alkohol, večje količine česna, oljčno olje (vsebuje omega 3 maščobne kisline, ki redčijo kri).