Pričenjajo se gradbena dela na Fornačah

Aktualno > Dogodki | piše: Občina Piran | 20.2.2016
Del obale ob Morski biološki postaji, ki ga je jeseni 2013 močno poškodovalo neurje, bo urejen večnivojsko. Prvi pas ob morju bo delno prodnat, delno betonski, z urejenimi dostopi v morje. Namenjen bo sprehajalcem in vsem, ki bi prostor želeli izkoristiti za počivanje in sončenje.
Uredili bodo del obale. (foto: Občina Piran)
Uredili bodo del obale. (foto: Občina Piran)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Župan Občine Piran Peter Bossman je v petek, 12. februarja 2016, podpisal gradbeno pogodbo s podjetjem Hidrotehnik, d. d., ki ga je na podlagi javnega naročila občina izbrala za ureditev obalnega pasu na Fornačah. V okviru tega projekta bo Občina Piran uredila del obale ob Morski biološki postaji in hkrati celovito uredila in povezala območje med Bernardinom in Piranom. Gradbišče se bo odprlo v ponedeljek, 22. februarja 2016. Rok za izvedbo del je 120 dni, kar pomeni, da bodo dela predvidoma končana konec junija. Vrednost del je nekaj manj kot 400 tisoč evrov.

Del obale ob Morski biološki postaji, ki ga je jeseni 2013 močno poškodovalo neurje, bo urejen večnivojsko. Prvi pas ob morju bo delno prodnat, delno betonski, z urejenimi dostopi v morje. Namenjen bo sprehajalcem in vsem, ki bi prostor želeli izkoristiti za počivanje in sončenje. Zanje bodo uredili lesene ležalne površine, nekoliko nad njimi pa bo pas zelenice z drevoredom pinij, ki bo obiskovalce v vročih poletnih dneh varoval s senco.

Projekt predvideva tudi tlakovano promenado, ki se bo navezovala na promenado Bernardina in na že urejeno promenado Fornač, vzdolž katere je predvidena tudi kolesarska steza. Promenada bo nekoliko širša na območju, kjer se približa gostinskim lokalom, tako da bo dovolj prostora za gostinske vrtove in razgledna počivališča s klopcami.

Ves obalni pas bo sprehajalcem prijazen, z novimi klančinami pa bodo dostop v neposredno bližino morja olajšali tudi gibalno oviranim in mamicam z otroškimi vozički. To območje bodo opremili tudi s takšno urbano opremo, ki bo omogočila kakovostno uporabo prostora v vseh letnih časih.

V času gradnje bo omejeno parkiranje na zadnjem delu parkirišča na Fornačah, in sicer od zadnje avtobusne postaje na Fornačah do turističnega kompleksa Bernardin. Gradbišče bo primerno označeno in ograjeno. Lastnike, ki imajo svoja vozila parkirana na tem območju, pozivajo, da vozila prestavijo na drugi del velikega parkirišča na Fornačah. Občankam in občanom, zaposlenim na Morski biološki postaji, lastnikom lokalov v neposredni bližini ter njihovim gostom se zahvaljujejo za razumevanje in potrpljenje v času trajanja del.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

»Dolgotrajna oskrba v praksi: sistem se gradi, človek pa ne sme ostati spregledan«

Kako se dolgotrajna oskrba udejanja v resničnem življen...

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Hrana, ki krepi spomin in ohranja bister um

Možgani za svoje delovanje potrebujejo veliko energije,...

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Odkrijte Toskano na poseben način: retro vlak za le 29 evrov

Italija je znova dokazala, da zna združiti tradicijo, r...

Imate mrzla stopala? Preberite, zakaj to ni dobro!

Spadate med tiste, ki imajo večkrat hladna stopala? V p...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Zdravilno olje, ki pomlajuje kožo, krepi nohte in lase

To je olje, ki bi ga morala uporabljati vsaka ženska, s...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.