Prihaja Pregreha brez greha

Aktualno > Dogodki | piše: M. L. | 13.4.2017
Oddajo Pregreha brez greha so gledalci spoznali v začetku letošnjega leta in jo takoj vzljubili, saj se je v izjemno kratkem času uvrstila visoko na lestvico najbolj priljubljenih televizijskih oddaj.
Prihaja Pregreha brez greha (foto: TV Slovenija 1)
Prihaja Pregreha brez greha (foto: TV Slovenija 1)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V naslednjih dneh oddaja dobiva novo preobleko, saj se začenja nova sezona oddaje.

Priljubljenost med gledalci je za ustvarjalce oddaje izjemno priznanje in dokaz, da so na pravi poti, ko ponujajo odgovore za ljudi, ki iščejo rešitve za bolj kakovostno in bolj zdravo življenje – bodisi pazijo na svoje zdravje in ga želijo ohraniti, bodisi tiste, ki jim je bolezen že ponagajala in so primorani poiskati alternative slabim prehranskim navadam.

Ob snovanju oddaje so avtorji imeli v mislih predvsem dve zelo veliki skupini ljudi – diabetike in alergike, z večjim poudarkom na občutljivost na gluten – število tako enih kot drugih narašča z alarmantno hitrostjo, prav tako pa raste tudi število tistih, ki bolj smotrno razmišljajo, kaj vnašajo v svoja telesa.

Nova sezona prinaša, poleg novih receptov, tudi nekaj sprememb. Največja je vsekakor nova slaščičarska mojstrica, izjemno simpatična in strokovno podkovana Urška Dolinšek, ki je svoje znanje in izkušnje kar 8 let pridobivala in izpopolnjevala v Parizu.

Urška v oddajo prinaša skrivnosti francoske kuhinje, ki jim dodaja slovenski pridih, seveda pa še vedno vse sladice ostajajo brez glutena in brez sladkorja. Gledalci bodo lahko spoznali Urško tudi drugače, saj bo zaupala, kako se je kot ženska v moškem poklicu, kjer je mesto kuharskega chefa večinoma rezervirano za moške, znašla v ostri konkurenci v prestolnici svetovne kulinarike in si pridobila spoštovanje svojih kuharskih kolegov, razkrila pa bo tudi marsikateri zelo uporaben nasvet pri pripravi odličnih sladic. Urška bo namreč skušala nabor sladic za posebne skupine še razširiti, saj se bodo ustvarjalci v novi sezoni večkrat dotaknili tudi tistih, ki se izogibajo jajcem, mleku in drugim sestavinam, ki največkrat sedijo na zatožni klopi, ko je govora o alergijah.

Seveda tudi v drugi sezoni niso pozabili na okoljevarstveno noto. V brezgrešni kuhinji še vedno prevladuje ponovna uporaba, ki je ena prednostnih nalog družbe, saj odpadek prepreči, preden nastane. Kuhinja Pregrehe brez greha je v celoti narejena iz recikliranih materialov, saj želijo ustvarjalci oddaje pokazati, da je mogoče izdelati modno, unikatno in uporabno kuhinjo z minimalni sredstvi in nekaj dobre volje. Ta nasvet je še posebej zanimiv za mlade, ki si modernih in dragih kuhinj ne morejo privoščiti. Ker imamo ljudje do stvari, ki jih izdelamo sami, drugačen, predvsem pa bolj spoštljiv odnos, tudi v drugi sezoni ostaja nepogrešljivi mojster ponovne uporabe Nino, ki je pripravil novih 10 nasvetov, kako iz zavrženih predmetov izdelati uporabne kose, ki bodo še dolgo služili svojemu namenu.

Ponovno nas bo skozi oddaje popeljala voditeljica Maja Nemec, ki bo tudi tokrat delila zanimivosti o brezgrešnih sestavinah in skupaj s prehranskimi strokovnjaki iskala resnice in zmote o hrani in zdravju, z Urško pa bosta skozi klepet podali še marsikatero idejo ali predlog bodisi za lepotno nego ali drugačno uporabo živil, iz katerih bodo nastajale Urškine brezgrešne mojstrovine.

Začenjamo z velikonočno potico brez glutena in brez sladkorja. Prva, izjemo okusna brezgrešna pregreha, prihaja že v soboto 15. aprila, ob 18. uri, na TV Slovenija 1.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ana Petrič: "Starejši ne vedo, kakšne pravice jim pripadajo."

"Ne načrtujejo na zalogo. Prepozno začnejo prilagajati ...

Prekomerna izpostavljenost soncu je dejavnik tveganja za vse vrste kožnega raka

Bližajo se topli meseci leta. Na NIJZ zato želijo ob Dn...

Kaj vse mora biti v potovalni lekarni? (odgovarja magister farmacije)

Ko se odpravljamo na dopust, je sestavni del naše prtlj...

Poletje brez pričakovanj – kako najti veselje v vsakdanjih trenutkih

Poletje pogosto povezujemo z dopusti, potovanji, brezsk...

Iz Jožičine kuhinje: Grmada

V prispevku boste našli recept za sladko grmado, po kat...

Kako zdravi so vaši možgani? Preverite s tem hitrim testom!

Zelo enostavno lahko ugotovite, kako zdravi so vaši mož...

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

Nad inkontinenco s keglovimi vajami

Preproste vaje krčenja in sproščanja mišic medeničnega ...

Popolne počitnice za vas in vašega psa: Premium glamping ob jezeru Blaguš

Si predstavljate, da svoj naslednji dopust preživite s ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.