Takšna je resnica o njih! Jih boste še jedli?

Moja prehrana in recepti > Prehrana | piše: K.Z. | 18.11.2017
Ali ste se kdaj vprašali, kakšne negativne posledice ima lahko prehrana, ki vključuje veliko hrenovk, klobas in salam? Preberite, na kaj vse vplivajo predelani mesni izdelki. Jih boste še jedli?
Predelani mesni izdelki so lahko škodljivi. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Predelani mesni izdelki so lahko škodljivi. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kalorije, maščobe, soli, konzervansi, umetni dodatki in še in še. Vse to je skupno hrenovkam, klobasam in salamam ter ostalim predelanim mesnim izdelkom. In če je vaša prehrana pogosto sestavljena iz teh jedi, potem se morate zavedati, da vam lahko grozijo številne zdravstvene tegobe.

Vsi predelani mesni izdelki, ki imajo dolg rok trajanja, vsebujejo soli in razne konzervanse, ki zelo negativno vplivajo na zdravje. Sčasoma lahko prehrana, ki vsebuje veliko teh izdelkov, privede do hudih bolezni.

Debelost
Predelani mesni izdelki so polni soli, maščob in kalorij. Preveč soli lahko v vašem organizmu povzroči zadrževanje vode in otekanje.

Bolezni srca in ožilja
Ali ste se kdaj vprašali, kaj vse vsebuje hrenovka? Trikrat večjo količino soli boste vnesli v telo s predelanimi mesnimi izdelki, kot če bi pojedli sendvič s puranjim mesom. Sol slabi ožilje, maščoba se nalaga nanje in maši žile. vse to pa lahko povzroča srčne bolezni.

Sladkorna bolezen
Raziskave so pokazale, da konzervansi in ostali dodatki v predelanih mesnih izdelkih povzročajo sladkorno bolezen. Nedavna študija na Harvardu je pokazala, da lahko ena klobasa ali hrenovka povečata možnost za nastanek sladkorne bolezni za 29 odstotkov.

Rakava obolenja
Švedski strokovnjaki so ugotovili, da imajo tisti ljudje, ki pojedo veliko predelanih mesnih izdelkov, povečano možnost za nastanek raka na želodcu. Prav tako se za kar 67 odstotkov poveča možnost za nastanek raka trebušne slinavke.

Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da se predelanim mesnim izdelkom poskušate ogniti. Če že, jejte lokalne in domače izdelke. Na svoj jedilnik jih uvrstite čim manjkrat.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Moč zdravilnih gob: pomoč pri avtoimunih, nevrodegenerativnih boleznih in pri raku

Gobe. Kaj je vaša prva asociacija? Večinoma najprej pom...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

Težave z žolčem: Naravna pomoč

Svojemu indikatorju potlačene jeze lahko pomagate z nek...

Celulit: Nikoli ni prepozno, da se ga znebite!

Preverite, kateri so naravni sovražniki celulita, ki ji...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.