Trebušna debelost je dejavnik tveganja

Moje zdravje > Varna starost | piše: Liverin | 11.12.2014
Prihaja praznični čas in več se bomo družili, verjetno tudi pojedli nekaj več sladkih in mastnih jedi, pa tudi kaj nazdravili. Po praznovanju pa je dobro poskrbeti tudi za razstrupljanje telesa.
Zdravi ljudje živijo dlje. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Zdravi ljudje živijo dlje. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V Sloveniji namreč narašča število ljudi s preveliko telesno težo. V zadnjih raziskavah so čezmerno telesno težo in zvišan holesterol v krvi ugotovili pri kar 70 odstotkih pregledanih odraslih Slovencev. Veste, da trebušni tip debelosti predstavlja večje zdravstveno tveganje kot na primer hruškasti tip debelosti, kjer se odvečna maščoba nabira predvsem na zadnjici in stegnih?

Težava je predvsem v tem, da se pri trebušnem tipu debelosti maščoba nabira okrog notranjih organov. Eden pomembnejših so jetra, ki so filter v telesu. Iz krvnega obtoka odstranjujejo toksine, ki jih zaužijemo ali vdihnemo. Če so obdana v maščobni obroč, ne morejo pravilno razstrupljati telesa in tako se začnejo težave. Trebušni tip debelosti in zamaščena jetra predstavljajo višje tveganje za razvoj najpogostejših kroničnih bolezni kot so diabetes, povišan holesterol, pritisk in srčno-žilne bolezni. Ljudje z naštetimi težavami trpijo zaradi prevelike telesne teže, ki jo težko znižajo. Jetra namreč odvečni glikogen iz sladkorjev in ogljikovih hidratov shranjujejo kot zaloge
maščobe v telesu.

Pred leti je bil glavni vzrok za zamaščena jetra alkohol. Zdaj pa prvo mesto zaseda nepravilna prehrana. Težave nastanejo zaradi pogostega uživanja predelane, pakirane ali pogrete hrane ter izdelkov iz bele moke, hidrogeniranih maščob in sladkorja.

Na spodnji sliki lahko opazite razliko med zdravimi in zamaščenimi jetri. Zamaščena jetra so obdana v maščobni obroč in njihovo delovanje je okrnjeno.

  

Razstrupljanje
Zamaščena jetra lahko s pravilno prehrano in razstrupljevalno dieto vrnemo v normalno stanje. Za razstrupljanje in obnovo jeter so zelo učinkoviti pripravki iz pegastega badlja v kombinaciji z indijsko kosmuljo in sladkim korenom, ki prispeva k urejeni prebavi. Presnovni ostanki se morajo namreč redno izločati iz telesa. Ljudem z obremenjenimi jetri pogosto primanjkuje vitaminov B skupine. Zato je redno uživanje pomembno. Pri izbiri izdelka bodite pozorni na originalno formulo, ki v eni škatlici vsebuje vse naštete sestavine. To je absolutno najboljša izbira za vaša jetra.



Promocijsko sporočilo

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.