Zakaj čokolade nikoli ne bi smeli shranjevati v hladilniku?

Ko boste prebrali ta dejstva, je zagotovo ne boste več dajali v hladilnik.
Hladilnik uniči čokoladi okus. (foto: pexels.com)
Hladilnik uniči čokoladi okus. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tako kot visoke, pa tudi nizke temperature za čokolado niso najbolj primerne. Tako je lastnik tovarne in prodajalne čokolade Luke Owen Smith pojasnil, da tudi poleti, ko so temperature zraka izredno visoke, čokolade ne bi smeli dajati v hladilnik. S tem uničimo okus in gostoto izdelku. Namesto v hladilnik, bi morali čokolado shranjevati v temnem in hladnem delu omare. Idealna temperatura za čokolado je okrog 5 stopinj C.

Beli premaz
Če ste kdaj dali čokolado v hladilnik , ste najbrž tudi vi opazili, da se je na njej naredil neke vrste beli premaz. To je sladkor, pojasnjuje Smith. Ko čokolado, ki smo jo imeli v hladilniku, damo spet nazaj na višjo temperaturo, povzročimo kondenzacijo, ta jo topi, sladkor se topi, nato kristalizira in pojavi se beli premaz.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.