Borovnice
Borovnice so polne vitamina C in E ter drugih hranilnih snovi, kot so polifenoli (antocian, elagična kislina, kvercetin, katehini), salicilno kislino, karotine, prehranska vlakna, folate, kalij, mangan, magnezij, železo, riboflavin, niacin … So naravni aspirin. Ko boste naslednjič imeli težave z glavobolom, jejte borovnice! Pomagajo pa tudi ščititi pred boleznimi, kot sta alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen.
Robida
Tudi robida je zelo zdrava, vsebuje elagično kislino. Ščiti pred navernimi UV žarki. upočasnjuje razgradnjo kolagena v koži, kar preprečuje nastajanje gubic. Robida ohranja mladost.
Ribez
Ribez vsebuje gama-linelsko kislino. Ta kislina pa preprečuje v organizmu alergijske reakcije. Pomaga pri alergijah, kot je alergija na cvetni prah. Ribez preprečuje srbenje in zamašene sinuse.
Maline
Tudi maline imajo podobno delovanje kot aspirin. Če jih jeste, lahko preženete glavobol. Delujejo v+celo boljše od aspirina. Prav tako vsebujejo snovi, ki ščitijo organizem od strupenih toksinov, ki jih dobimo s predelano prehrano.
Jagode
Jagode vsebujejo več vitamina C kot pomaranče. So polne antioksidantov, preprečujejo nastanek artritisa, ugodno delujejo na spomin, zavirajo rakava obolenja in bolezni srca.