Kul služba za mlade

Aktualno > Dogodki | piše: MOL | 11.4.2016
- Urad za mladino Mestne občine Ljubljana je danes objavil javno povabilo mladim - prvim iskalcem zaposlitve, k oddaji prijav za vključitev v projekt Kul služba! Prijave lahko mladi oddajo do ponedeljka, 25. aprila 2016.
Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki so mlajši od 30 let. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki so mlajši od 30 let. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pogoji vključitve v projekt Kul služba!:
Na povabilo se lahko javijo mladi, ki
• do izteka datuma javnega povabila niso dopolnili 30 let,
• imajo stalno prebivališče na območju Mestne občine Ljubljana,
• so prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje in imajo status brezposelne osebe - iskalca prve zaposlitve.

Mladi se bodo potegovali za 26 služb, od delovnega mesta knjižničarja, bibliotekarja, knjigoveza, administrativnega delavca, vzdrževalno-čistilnega delavca, zvokovnega tehnika, delavca za pedagoško andragoške programe, vodjo projektov, referenta - sodelavca začetnika v pravni službi in sodelavca na področju izvršb, elektrikarja, avtomehanika, nekvalificiranega kanalarja, vrtnarja, pogrebno-pokopališkega delavca, redarja inkasanta na parkirišču, strokovnega sodelavca pri programu, farmacevtskega tehnika III, tehnika na področju laboratorijskih analiz, tonskega tehnika, lučnega tehnika in vodjo projektov do strokovnega sodelavca za kulturni menedžment in EU razpise.

V projektu Kul služba! sodelujejo naslednji javni zavodi in podjetja Mestne občine Ljubljana: Mestna Knjižnica Ljubljana, Živalski vrt Ljubljana, Festival Ljubljana, Muzej in galerije mesta Ljubljana, Kino Šiška, Ljubljanski grad, Lutkovno gledališče Ljubljana, Javni zavod Mladi zmaji, Mednarodni grafični likovni center, Lekarna Ljubljana, Javni Holding Ljubljana, javna podjetja Ljubljanski potniški promet, Vodovod-Kanalizacija, Žale, Ljubljanska parkirišča in tržnice ter Energetika Ljubljana.

Mladi lahko oddajo prijave do 25. aprila 2016 na naslov Mestna občina Ljubljana, Urad za mladino, Mestni trg 1, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti na naslov kul-sluzba@ljubljana.si.
Javno povabilo je objavljeno na spletni strani Mestne občine Ljubljana.

Izmed vseh prejetih prijav bodo ustrezni delodajalci za konkretna delovna mesta izbrali 2 - 3 mlade, ki bodo vključeni v dvotedensko pripravljalno usposabljanje za vključitev v delovni proces, po koncu tega obdobja pa bodo najprimernejšo kandidatko oz. kandidata izbrali za trimesečni proces usposabljanja na delovnem mestu, ki bo pomenil najmanj toliko trajajočo zaposlitev.

Projekt Kul služba!
S projektom Kul služba! se uresničuje eden od ključnih ciljev Strategije Mestne občine Ljubljana za mlade 2016-2025 - dvigniti delež trajno zaposlenih mladih.

Cilj projekta, ki sta ga poleg Urada za mladino MOL zasnovala še Javni zavod Cene Štupar in Zavod RS za zaposlovanje, je trajno zaposliti čim večji delež mladih in zmanjšati delež brezposelnih mladih v Mestni občini Ljubljana. S projektom Kul služba! želimo spodbujati mentorski pristop in medgeneracijsko sodelovanje ter družbeno-odgovoren pristop podjetij k ciljni skupini mladih. Mladi se bodo v okviru projekta udeležili dvotedenskega pripravljalnega usposabljanja in nato, kolikor jih bodo delodajalci izbrali, trimesečnega usposabljanja na delovnem mestu.

Danes objavljeno javno povabilo predstavlja drugi del projekta Kul služba!, tretji del pa bo potencialna zaposlitev v podjetju. Vodstvo posameznega podjetja bo po usposabljanju odločilo, ali bo z vključeno mlado osebo sklenilo delovno razmerje. To bo odvisno od uspešnosti kandidata za zaposlitev in od zmožnosti podjetja za financiranje te zaposlitve. Avtomatizma med usposabljanjem in zaposlitvijo ne bo. Mladi bodo za svoje trimesečno delo plačani skladno s pogoji in v obsegu, kot to določa Zavod RS ta zaposlovanje.

Mestna občina Ljubljana bo s projektom nadaljevala in ga predvidoma širila, jeseni naj bi tako objavili drugo povabilo mladim za nov nabor Kul služb.
Morda te zanima tudi:

Horoskop: Kaj prinaša teden?

Preberite tedenski horoskop za vsako nebesno znamenje. ...

Tedenski numeroskop: Karma bo postregla z močnimi ogledali

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

Prenehanje delovanje klicnega centra BON ob vikendih in praznikih

Zaradi zmanjšanega števila klicev z 12. 9. 2020 klicni ...

Na veliki oder se vrača Maria

Na veliki oder se vrača Maria, sodobna drama enega najp...

Iz naše Istre po domače

V Portorožu bo v okviru projekta REFREsh potekal dogode...

Deklica s strunami na vrtu za Dramo

Deklica s strunami (2018) je dramska opera Marjana Neča...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.