Kvas Fala za sladka testa

Kvas Fala za sladka testa je kvas s posebnimi lastnostmi in je plod znanstvenega dela strokovnjakov Lesaffre, ki so z naravno selekcijo kvasovk dosegli zadani cilj: zagotoviti še boljše rezultate pri peki peciva, ki vsebujejo večji delež sladkorja.
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.)
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.)
Kvas Fala za sladka peciva. (foto: Bonopan, d.o.o.) Kvas Fala (foto: Bonopan, d.o.o.)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pri peki kruha in peciva iz kvašenega testa se srečamo z različnimi pogoji v testu:
- normalni pogoji (ni osmotskega pritiska = izotonični medij), kjer je količina dodanega sladkorja do 5%,
- sladki pogoji (velik osmotski pritisk = hipertonični medij), kjer je količina dodanega sladkorja nad 5%.

Poseben kvas za sladka testa mora biti odporen na povečano koncentracijo sladkorjev izven kvasne celice, da je osmotski pritisk pri izenačevanju koncentracij medija ne uniči. Tak kvas za sladka testa je bogat s trehalozo (disaharidom), ki blaži učinek osmotskega pritiska na kvasno celico. Več ko vsebuje kvasna celica trehaloze, bolje se brani pred osmotskim pritiskom.

Kvasovke kvasa Fala za sladka testa so torej sposobne upreti se osmotskemu pritisku, ki nastane v testih z veliko dodanega sladkorja. Druga pomembna lastnost kvasa za sladka testa pa je količina invertaze (encim), ki razgradi saharozo (sladkor) na glukozo in fruktozo in tako poveča koncentracijo sladkorja v mediju. Kvas za sladka testa mora imeti čim manj invertaze, da se količina glukoze in fruktoze ne poveča.

Torej nov Fala kvas za sladka testa je bogat s trehalozo in ima nizko invertazno aktivnost!

Tak kvas je sposoben hitreje in bolje »vzhajati« in daje boljše rezultate pri peki kruha in peciva bogatega s sladkorjem.

 
Promocijsko sporočilo
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Mehki buhteljni

Jožica svetuje, kako speči buhteljne, da bo ti zares me...

Preprečuje razvoj raka in krepi zdravje oči

Pa ne le to. Ta zelenjava je zares zelo zdravilna. Preb...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši pustni krofi

V prispevku boste našli recept za najboljše pustne krof...

Ste starejši od 50 let? Takšen bi moral biti vaš jedilnik

S staranjem se spreminjajo tudi potrebe po hrani. Zato ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.