Lunin horoskop: Kaj prinaša ta teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 31.8.2015
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj prinaša novi teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kaj prinaša novi teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Luna upada v znamenju Ribi – ponedeljek do 10:33.
Čas za: zaupne pogovore, sprostitev in počitek, meditacijo in jogo, umetnost, ples, glasbo, dobrodelne dejavnosti in nesebično pomoč, vodne športe in izlete ob vodnih površinah, pranje večjih količin perila in čiščenje stanovanja, ukvarjanje z ustvarjalnimi dejavnostmi, obisk kina, sanjarjenje

Luna upada v znamenju Ovna – ponedeljek od 10:33, torek in sreda do 11:02.
Čas za: šport in rekreacijo, preizkušanje telesnih zmogljivosti, tekmovanja, dajanje pobud in idej, pogajanje, sklepanje novih poznanstev, spontanost, pogumna dejanja, ukvarjanje s hišnimi ljubljenčki, konzerviranje sadja in zelenjave, fizična dela in opravila z mehanizacijo, popravila strojev

Luna upada v znamenju Bika – sreda od 11:02, četrtek in petek do 13:48.
Čas za: opravila, ki zahtevajo vztrajnost in potrpežljivost, sprejemanje trajnih odločitev, kuhanje in pečenje, uživanje v kulinariki in obisk restavracije, delo na vrtu, sajenje in saditev rastlin, urejanje finančnih zadev, večje nakupe, nakupe modnih oblačil, nakita in kozmetike, negovanje telesa, izlete v naravo, meditiranje in sproščanje, ustvarjalne dejavnosti, ukvarjanje z umetnostjo, urejanje in okraševanje stanovanja

Luna upada v znamenju Dvojčka – petek od 13:48, sobota in nedelja do 19:40.
V soboto se ob 11:55 dovrši zadnji lunin krajec.
Čas za: krepitev radovednosti, učenje in pridobivanje novih izkušenj, ekipne športe, kolesarjenje in tek, družabne igre in druženje z otroki, prezračevanje prostorov, sklepanje novih poznanstev, komunikacijo, krepitev prijateljstva, družabna srečanja in zabave, urejanje uradnih zadev, izlete, nakupe in prodajo, branje, nakup knjig in obisk knjižnice, kulturne prireditve, ročna dela in natančna dela, prilagajanje in sklepanje kompromisov

Luna upada v znamenju Raka – nedelja od 19:40.
Čas za: družino in dom, druženje s sorodniki, družinske načrte, gospodinjska opravila, pranje večjih količin perila, opremljanje stanovanja, delo na vrtu, setev in sajenje, izkazovanje sočutja in razumevanja, nesebično pomoč, terapije z vodo, počitek, plavanje v termalnih bazenih ali morju, sprehode in meditacijo ob vodi

Uh, ponedeljek je zadnji dan počitnic. Za marsikoga verjetno nič več počitniški, ampak prežet z večjo ali rahlo zaskrbljenostjo. V zgodnjih jutranjih urah bomo skrbno opravili še zadnje organizacijske obveznosti. Dober čas, da sprejmemo še kakšno pomembno odločitev ali sklenemo dogovor. Nato bo Luna prestopila v znamenje Ovna, kar nam bo dalo zagon in energijo, da se spopademo z novimi nalogami. Zvečer in ponoči bodo delovale energije, ki nam ne bodo pustile mirno spati. Čutiti bo nervozo in nemir. Popoldan in večer namenimo sproščenim in intenzivnim športnim aktivnostim, da nas bo spanec ponoči lažje premagal.

Že v ponedeljek in tudi v torek bo čutiti energije, zaradi katerih lahko doživimo razočaranje, nejasnosti ali nemoč. Morda tudi pomanjkanje telesne energije. Še zlasti tisti, ki imate osebne planete v prvi dekadi Device, Rib, Dvojčkov ali Strelca. Bodite previdni pri sklepanju pomembnih odločitev in raje prej odnehajte, če se vam zdi kaj sumljivo. Hkrati pa bodite pozorni na svoje zdravje. V svetovnem merilu je lahko več govora o zdravju in boleznih. Begunska kriza se bo poglabljala.

Torej, v torek zjutraj bomo še pod vplivom stresnih energij. V dopoldanskem času pa bo nato prevladovalo romantično in prijetno vzdušje. Če ste rojeni v ognjenih ali zračnih znamenjih oz. imate tam osebne planete, lahko doživite prijetno presenečenje, ki je povezano s kakšno osebo iz vaše preteklosti. Venera se bo na svoji retrogradni poti združila z Marsom. Planeta predstavljata žensko in moško energijo, ki je že bila združena, a se je zaradi določenih okoliščin razšla. Prepustite se čustvom in obujanju spominov. A ostanite realni. Dopoldan je ugoden za ženske, ki bodo pri svojem delu potrebovale veliko energije in zagona. Zgodaj zvečer so možni preobrati ali sprememba načrtov.

Luna bo v sredo vse do poznega dopoldneva tekla v prazno*. Zato je čas za rutinska in vsakdanja opravila. Od enajste ure naprej bo čas za delovne naloge, ki zahtevajo vztrajnost in trmasto voljo. Dan bo spodbujen s prijetnimi energijami. Uživajmo, nakupujmo, privoščimo si kaj lepega, skuhajmo ali specimo kaj okusnega ter se pocrkljajmo s svojo družino. Vse do večera je primeren čas, da sklenemo pomembne finančne odločitve in v kaj investiramo. Marsikdo bo užival pri delu na vrtu, urejanju okolice, pripravljanju shrankov za zimo, itd. Vsi, ki radi ustvarjajte ali se ukvarjate z modnim oblikovanjem, vam bodo energije naklonjene.

V četrtek zgodaj zjutraj bodo delovale energije, ko bomo po večini kar dobro sodelovali. Noč nam je namenila okrepčilen in regenerativen spanec. Pomembne naloge opravimo do devete ure. Nato bodo delovale energije, zaradi katerih bomo občutili manj pripravljenosti ali pa bomo telesno bolj šibki. Komu se lahko zgodi, da ne bo imel prave volje za delo. Vendar pazite, da ne bodo zaradi tega trpeli drugi. Še prehitro lahko pride do spora in gledanja postrani. Ne uvajate novosti in ne sklepajte prehitrih odločitev, saj jih boste obžalovali.

V petek dopoldan se bodo še nadaljevale neugodne energije prejšnjega dne. V opoldanskem času lahko naletite na oviro. Ne bodite preveč trmasti in zaletavi. Vsega ne moremo imeti. Čas ni ugoden za večje nakupe in za urejanje zadev, ki so povezane z denarjem. Po kosilu bo vzdušje že bolj vedro. Šolarji bodo veseli, da je konec pouka za ta teden. Spodbudite jih, da bodo naloge opravili še pred vikendom.
Večer preživite v prijetni družbi, pojdite na zabavo. S prijatelji si boste imeli veliko povedati. Zanimalo vas bo to in ono, izvedeli boste takšno in drugačno najnovejšo novico. Mogoče se vam bo zdelo, da ste kar malo preveč kritični in da vsi kar povprek opravljajo. A ob odhodu domov, pazite na zbranost.

Kljub zadnjemu luninemu krajcu, ki bo nastopil v opoldanskem času, bo sobota kar umirjena in vesela. Zgodaj zjutraj se odpravite kam na izlet ali na kakšno tradicionalno prireditev ali sejem, kjer bo zagotovo zanimivo in živahno. Ne skrbite, če v času kosila ne bo vse teklo, kot bi moralo. Lahko smo malo raztreseni in nepazljivi. Popoldne bo lahkotno in prijetno v družbi. Pa tudi za nakupe, zmenke, ustvarjanje in športne aktivnosti je dan kot naročen. Z otroci se s knjigami potopite v pravljični svet ali v domišljijski svet iger. Hitro se boste nalezli njihove otroške brezskrbnosti.

V nedeljo bo Luna vse do večera tekla v prazno*. Dan namenimo sproščenemu druženju s prijatelji ali s svojo družino. Morda obiščemo sorodnike. Se odpeljemo v neznano. Nikar ne načrtujmo. Dan naj bo spontan. Tako ga bomo maksimalno izkoristili.
Športni svet bodo ta vikend zaznamovale nepozabne in pomembne prireditve. Pa tudi v političnem svetu je moč zaznati kaj pozitivnega. Vendar za blaginjo vseh bo potrebno vložiti še veliko truda in vztrajnosti.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella in je soustanoviteljica društva Astro klub Luna, ki se zavzema za ozaveščanje širše javnosti o astrologiji kot uporabni vedi v vsakdanjem življenju. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS
Astro klub LUNA
www.facebook.com/AstroKlubLUNA

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.