Lunin horoskop: Kaj prinaša teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 21.12.2015
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj prinaša novi teden? (foto: www.123rf.com)
Kaj prinaša novi teden? (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kaj je priporočljivo početi v času, ko Luna prehaja posamezna astrološka znamenja

Luna raste v znamenju Bika – ponedeljek od 1:13, torek in sreda do 3:30.
V ponedeljek je luna v perigeju (v položaju, ko je najbližje Zemlji).
V torek ob 5:48 Sonce vstopi v znamenje Kozoroga in začne se zima!
Čas za: opravila, ki zahtevajo vztrajnost in potrpežljivost, sprejemanje odločitev, kuhanje in pečenje, uživanje v kulinariki in obisk restavracije, delo na vrtu, sajenje in saditev rastlin, urejanje finančnih zadev, večje nakupe, nakupe modnih oblačil, nakita in kozmetike, negovanje telesa, izlete v naravo, meditiranje in sproščanje, ustvarjalne dejavnosti, ukvarjanje z umetnostjo, urejanje in okraševanje stanovanja

Luna raste v znamenju Dvojčka – sreda od 3:31, četrtek in petek do 6:26.
Čas za: krepitev radovednosti, učenje in pridobivanje novih izkušenj, ekipne športe, tek, družabne igre in druženje z otroki, prezračevanje prostorov, sklepanje novih poznanstev, komunikacijo, krepitev prijateljstva, družabna srečanja in zabave, urejanje uradnih zadev, izlete, nakupe in prodajo, branje, nakup knjig in obisk knjižnice, kulturne prireditve, ročna dela in natančna dela, prilagajanje in sklepanje kompromisov

Luna v znamenju Raka – petek od 6:27, sobota in nedelja do 11:31.
V petek ob 12:12 se dovrši polna luna.
Čas za: družino in dom, druženje s sorodniki, družinske načrte, gospodinjska opravila, pranje večjih količin perila, opremljanje stanovanja, delo na vrtu, setev in sajenje, izkazovanje sočutja in razumevanja, nesebično pomoč, terapije z vodo, počitek, plavanje v termalnih bazenih ali morju, sprehode in meditacijo ob vodi

Luna upada v znamenju Leva – nedelja od 11:32.
Čas za: zabave, igre, adrenalinske pustolovščine, pogumna in drzna dejanja, piknike, praznovanja in proslave, slavnostne in svečane prireditve, nastope, predstavitve, promocije, trženje, razstave, obisk gledališča, ustvarjalne dejavnosti, šport, ples, izkazovanje ljubezni, konzerviranje sadja

Z rastočo Luno se bomo intenzivno pripravljali na prazničen konec tedna. Božični dan bo zaznamovan s polno luno, ki bo močno vplivala na dogajanje v naših krajih. Povezovala nas bo v družinskem in tradicionalnem duhu ter nas usmerjala v preteklost. Do božiča bo več političnega dogajanja, ki bo povezano s tem, kako se kot država kažemo navzven, kako nas vidijo drugi in koliko smo sploh zmožni sodelovati kot državljani. Glede na vsa dogajanja, v zadnjem času, se bodo še okrepila ali bodo ponovna prišla na dan nesoglasja, ki že zdavnaj nimajo več nobenega pomena za današnji čas in našo prihodnost. Kot država smo lahko deležni tudi ostrih odzivov in kritik. Polna luna na božič nas bo usmerila vase in nam dala misliti, kaj je v življenju sploh pomembno. Ali ne bi bilo dobro, da bi si že enkrat nehali nagajati in metati polena pod noge? Preživite prazničen čas s tistimi, ki vam v življenju največ pomenijo. Predvsem pa bodite iskreni do sebe, ker vas bodo potem tako videli tudi drugi.

V ponedeljek bomo na splošni ravni čutili stres in nemir, ki je lahko povezan z nazadnjaštvom splošnega mnenja in ljudi okoli nas ter s pretiranim upiranjem novostim in napredku. Če imate osebne planete in pomembne astrološke točke na sredinskih stopinjah (2. dekada) kardinalnih znamenj (Oven, Kozorog, Tehtnica in Rak) morate biti pazljivi tudi na osebni ravni. Možna so nesoglasja, ovire, blokade v komunikaciji in prometu, lahko tudi neprijetna presenečenja. Sicer pa bo dan tekel dokaj umirjeno. Pomembno nam bo, da se umirimo in uživamo v prazničnem duhu. Zadovoljili bomo vse naše čute, še zlasti pa našo dušo in notranji jaz. Dan je ugoden za sproščanje, meditacijo, masažo, regeneracijo, jogo, itd.

Torek bo dan za nakupovanje, zato ga izkoristite za nakup daril. Če iščete kaj določenega, se po nakupih odpravite raje v dopoldanskem času. Vendar ne pretiravajte. Okoli opoldneva se lahko zgodi, da ne bomo imeli realne predstave, kaj in koliko si lahko privoščimo. Zato se odpravite po nakupih z nekim okvirnim načrtom. Od opoldneva do pol četrte ure, pa boste bolj skrbno ravnali z denarjem in kupili takšna darila, ki bodo res uporabna. Nato bo luna tekla v prazno*, kar je ugodno za nakupe na slepo in za vsakdanje uporabno špecerijo, hrano in sladkarije. Vendar morate biti res neobremenjeni. Sicer raje ostanite doma.

Sreda bo konflikten dan. V komunikaciji bodo blokade, možna so prikrivanja informacij, laži in podtikanja neresnic, obrekovanja. Nikar ne urejajte uradnih zadev in sestanke raje preložite na naslednji dan. Ne verjemite vsemu kar slišite. Bodite potrpežljivi do sebe in drugih. Zvečer pa se umirite ob kakšni dobri knjigi. V prometu pa le previdno. Imejte pripravljeno dobro glasbo v avtu.

V četrtek se bomo zbudili bolj dobre volje. Čez dan bodo delovale prijetne energije dveh benefikov - Venere in Jupitra, kar nas bo navdajalo z optimizmom in dobro voljo. To boste občutili še zlasti tisti, ki imate osebne planete in pomembne astrološke točke v tretji dekadi Škorpijona in Device ter ostalih zemeljskih in vodnih znamenjih. Ta dan nas čaka veliko opravkov, a z veseljem jih bomo opravili. Pri tem nam bodo pomagali drugi. Skupaj okrasimo novoletno jelko, pripravimo večerjo, specimo piškote. Želim vam prijeten prazničen večer.

V petek bo čutiti moč polne lune, ki bo imela na naše kraje močan vpliv. Dan bo potekal v družinskem duhu. Dobro nam bo doma in radi bomo ostali doma. S svojimi bližnjimi bomo obujali spomine in delali konkretne načrte za prihodnje dni. Še zlasti, če imamo osebne planete in pomembne astrološke točke na začetku tretje dekade Device in Kozoroga ter Bika, Raka ali Rib.

V soboto lahko pridejo na dan krize in težave. Ne pokvarite si prazničnega vzdušja z družinskimi razprtijami. Zvečer bodo energije že bolj prijetne. Pomirili se bomo ob gospodinjskih opravilih, ročnem delu, ustvarjanju, kuhanju in pečenju. Če se bomo ponoči vračali domov iz obiskov ali drugih poti, pa le previdno na cesti. Pa tudi dobro premislite predno izrečete kakšno kritiko na račun drugih. Še zlasti če ste rojeni na začetku tretje dekade kardinalnih znamenj (Kozorog, Tehtnica, Rak in Oven).

V nedeljo dopoldan je še čas za prijetna druženja v družinskem krogu, družinska kosila, obiske sorodnikov. Popoldan pa bomo že čutili več želje za odhod kam v mesto, za srečanje s prijatelji, zabave, prireditve, nastope in izlete. Ljudje se bomo razživeli in se več zbirali izven naših domov.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella in je soustanoviteljica društva Astro klub Luna, ki se zavzema za ozaveščanje širše javnosti o astrologiji kot uporabni vedi v vsakdanjem življenju. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS
Astro klub LUNA
www.facebook.com/AstroKlubLUNA

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.