Menopavza - naravni proces (2/4 strani)

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Da pa mera še ni polna, je tukaj še služba. Nove zahteve, pritiski, pogosto mladi šefi, ki pridejo iz šole s polno glavo idej – pozabljajo pa na to, da dobre rezultate dosegajo samo ljudje, ki so zadovoljni in srečni. S svojim pritiskom dosežejo nasprotni učinek – ljudje se ne trudijo več tako kot včasih.

Počuti se utrujeno, staro, obremenjeno, žalostno, pogosto joče, zaradi vsega stresa se začne rediti, zato je v svoji koži še bolj nesrečna. Zaradi nezadovoljstva začne zavračati svojega partnerja, ki postane ljubosumen in mogoče jo celo obtoži, da ga vara. Začaran krog. Pogosto v tem obdobju pride do ločitve. Hormonske motnje so samo posledica.

Ko jo življenje pripelje do roba, se poda na pot iskanja – iskanja svojega ravnovesja. Dokler bo iskala ljubezen in ravnovesje zunaj sebe, ga ne bo našla; ko pa si dovoli biti to, kar je, jo pogosto okolica obsodi, da je postala malo čudna, da se druži s čudnimi ljudmi, da se ji je čisto »odpeljalo«. Lahko jo ta mnenja »stlačijo nazaj« in je še naprej tiha, mirna in ubogljiva; ali pa si reče: »To potrebujem za svojo dušo!« in gre naprej. Možno je, da bodo določeni ljudje odšli; pa ni škode, ker tako ali tako niso nič dodali. Modra ženska naj sledi svoji intuiciji, svojemu notranjemu vodstvu.

Kako naj Modra ženska poskrbi za zdravje in srečo?
Modra ženska naj vedno deluje na ženski način. Najmanjši stres jo vrže iz ravnovesja. In tu je tudi odgovor, zakaj ženske tako pogosto obolevajo za rakom na prsih. Leta in leta so kopičile bolečino – čustveno bolečino v center srca. Tu je timus – žleza z notranjim izločanjem, ki napaja vse ostale hormonske centre. Timus skrbi za imunski sistem in pomlajevanje telesa. Proizvaja obrambne celice, ki lahko uničijo vse nenormalne celice.

Timus se napaja zgolj z ljubeznijo. Ženska, ki želi ohraniti svojo mladost, naj poskrbi za občutek ljubezni, saj bo samo na ta način ohranila energijski pretok skozi srčno čakro.
Ko ženska ne čuti več ljubezni, postaja timus vedno bolj tog in nepretočen.

V osnovi bi ženska morala čutiti ljubezen do sebe. Zavestno naj se večkrat na dan umiri, globoko zadiha in si reče: »Vidim ljubezen. Vidim srečo.« V spominu naj poišče vsa obdobja, dogodke in kraje, kjer je čutila popolno ljubezen. Poišče naj slike, ki jo spominjajo na take dogodke. Pozornost naj namenja samo ljubezni. Vročinski valovi, ki so neznosni, samo odražajo njeno nihanje – vročinski valovi so samo sporočilo, da je ženska izven ravnovesja, izven harmonije.

Če ženska želi ohranjati svoje zdravje in srečo, naj ohranja svojo nežno žensko naravo. Milina, skrb za urejanje, modrost, prilagodljivost, potrpežljivost, nežnost, prijaznost in toleranca so vrline vsake Modre ženske. Takšna ženska se ne kosa z moškim, temveč mu daje podporo. Je sposobna dokončati stvari. Takšna ženska uživa v svojih čustvih, zna jih prečistiti in ne dovoli, da bi jo čustva nadzirala. Je skrbna, ne samo za druge in okolico, temveč je v prvi vrsti skrbna do sebe; se pravilno giba, sprošča, diha, spi, prehranjuje ter uživa v ljubeči spolnosti.

Če ohranja svojo naravo, ji ni treba narediti nič drugega. Če je ženska brez partnerja, naj se ne napreza, da bi ga dobila. Tudi Zemlja se ne trudi, da bi Sonce nanjo sijalo, enostavno dovoli, da nanjo sije. Če to naravno privlačnost med dvema tako očitnima univerzalnima bitjema preslikamo na človeški nivo, se ženska (simbolizira Zemljo) ne napreza, da bi jo moški (simbolizira Sonce) opazil. Zemlja enostavno zapleše okrog svoje osi, da se Soncu razkaže v vsej svoji lepoti in veličini. In to počne dan za dnem, milijone in milijone let, pa se je Sonce še vedno ni naveličalo.*
*Povzeto po: Društvo Tao In: Kako do zdravja, sreče in dobrega partnerstva;

Če pogledamo starodavna ljudstva in njihova izročila, vidimo, da so se znali povezati z božanskim preko zvoka, petja in besed ter tako povečati svojo energijo. Prepričana sem, da ste že slišali za zglob, ki prihaja z Vzhoda. Beseda OM ima magično moč tako na zavestni kot tudi na podzavestni um in je povezan z večno inteligenco. Ustreza besedi Amen, ki se uporablja v krščanskem in judovskem bogoslužju, izvira pa iz Egipta, kjer je bil bog sonca Amon-Ra. To je ime za kozmično silo, ki je ustvarila življenje v vesolju in na zemlji ter pomeni »tako bodi«.

Ne gre toliko za besedo, kot pa za zven, ker je njena vrednost v zvočni vibraciji, ne pa v njenem pomenu. Tako bo vsak, ki bo izgovarjal besedo OM, zaradi njenih vibracij nagrajen s posebnimi darovi, ne glede na to, kateri je njegov materni jezik. Res pa je, da bo nagrajen samo človek, ki je tako visoke vibracije pripravljen sprejeti.

Uporaba besede OM – imenovana tudi sedmi obred (vaje Vrelec mladosti ali pet tibetancev) – lahko v posamezniku, ki je pripravljen sprejeti močne in visoke vibracije, sproži izjemne rezultate. Če ga pravilno izgovarjamo, daje njegova vibracijska frekvenca močno stimulacijo hipofizi (centru za izdelavo rastnega hormona in pomlajevanje). Vendar pa naj hipofize ne bi pretirano stimulirali, če življenja ne živimo na višjem nivoju. Tako kot seme ne vzklije v nerodovitni zemlji, vrhunske vibracije ne morejo cveteti v zavesti, ki nanje še ni pripravljena.

*Povzeto po: Peter Kelder: Vrelec mladosti. Obiščite spletno stran http://srecno-zivljenje.com/vrelec_mladosti.html.
Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2 3 4
Morda te zanima tudi:

Ko ljubezen prežene vse strahove …

Minljivi smo bolj kot se pogosto zavedamo. In šele takr...

Aplikacija, ki domove za starejše poveže s sirotišnicami

Mlada skupina deklet iz Indije je razvila aplikacijo, k...

Ohranimo zdravje in pozitivne misli tudi v času epidemije

Epidemija covida-19 je globoko zarezala v naša življenj...

Kratke misli: Odločiti se moraš sam

Upokojena zdravnica Metka Klevišar nas razveseluje z ži...

Starejša gospa: "Moje roke so grde ..."

Si tudi zgubane roke zaslužijo lepo manikuro? Seveda si...

Društvo Srebrna nit: Za kakovostno in humano življenje starejših

S predsednico društva Srebrne niti Biserko Marolt Meden...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.