NUMEROLOGIJA: Napoved za december

Prišli smo do konca leta 2016. Univerzalno število 9, ki ga je zaznamovalo na vseh ravneh, je prineslo s seboj čiščenje in zaključevanje. Marsikoga je preveval občutek, da so mu stvari kar nekako uhajale. Največje spremembe so se dogajale na tistih področjih, kamor se je spustilo število 9 na osebni ravni.
Leto se počasi poslavlja. (foto: freeimages.com)
Leto se počasi poslavlja. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če nečesa nismo želeli videti, smo morali spregledati. Če se nismo želeli premakniti iz cone udobja, so nas tja postavile okoliščine. Ko je nekaj šlo slabo, je šlo letos še slabše. Ko smo vse spustili iz rok in se predali, so stvari stekle.

December 2016 bo bolj čustven mesec, saj ga numerološko število 12/3 zavrti na več koncev. Vse pa ima povezavo v našem čustvovanju. Tudi nihanja čustev zato ne bodo nič posebnega. Nič ni narobe s tem, vendar bomo morali v tem mesecu občasno sami naravnati kompas potovanja, da nas ne bo zaneslo tja, kjer ne bomo imeli več nadzora. Notranja nuja nas bo silila v delovanje, vendar bi bilo bolje, če bi narahlo praznili kovček, ki smo ga vlekli s seboj zadnja leta in delali na jasni sliki. December stoji na naši točki moči in mogoče bomo želeli v kakšni situaciji na vsak način uveljaviti lastno voljo, čustva pa temu zadnjemu iztekanju moči ne bodo več kos.

Kje torej leži naša inspiracija za ta mesec? Vstopimo v december z današnjim dnem, ko nam občutek obilja narekuje, da moramo zadihati in se predati energiji srca ter s tem dokončati cikel vrtenja v krogu. Ste olajšani, da je minilo leto 2016? Marsikdo je…
Poglejmo, kaj nam bo december prinesel glede na osebno število leta 2016?
Kako izračunamo osebno število leta? Seštejemo vrednost dneva in meseca rojstva (primer datuma rojstva: 21.11. = 2 + 1 + 1 + 1 = 5); Temu številu prištejemo število 9 (5 + 9 = 14) in izračunamo zadnjo vrednost 1 + 4 = 5. To je vaše osebno število leta 2016.

December in osebno leto 1:
Zaključite to leto z načrti za leto 2017. Lahko se boste ukvarjali z družinskim razčiščevanjem, vendar se boste s tem samo postavljali na novo pozicijo naslednjega leta. Ne morete biti na vseh koncih hkrati, zato bi bilo dobro, da sami pri sebi razmislite, kaj sploh želite. Kaj ste urejali to leto? Včasih ni strašljivo to, da korakamo sami, temveč to, da korakamo z drugimi, ker jim zaupamo, da je njihova pot bolj prava od naše. Če ste imeli v tem letu drzne načrte, jih zagotovo ne boste uresničili v tem zadnjem mesecu in nakopičene jeze ne prenašajte na druge. Vaš čas šele prihaja. Ste pomislili na to, da ni treba, da ste vedno sami za vse? Ideje so najboljše, ko jih oplemenitimo z lastnim zagonom in z njimi navdušimo tudi druge. Napišite si na list papirja, kaj si v resnici želite, da ne bodo vaše ideje samo iluzija. Malo prevetrite trdnost temeljev in zavihajte rokave, saj samo od sebe redko kaj nastane. Upajte si!

December in osebno leto 2:
Je bilo to leto vrtincev? Nedvomno vas energije decembra podpirajo. Zahvalite se sebi, da vam je uspelo. Občutek osebne svobode pomeni za vas preporod. Končno veste, kako se želite počutiti v prihodnje. Družite se, klepetajte…naj bo ta mesec spontan odziv na to, da ste se spet naučili dihati. Če ne vprašaš, ne veš….Bodite sproščeni, ko govorite o vaših željah in izzivih. Iščete zaposlitev? Obvestite o tem vse svoje znance. Vam je nekdo všeč in nikakor ne morete prebiti ledu? Zdaj ali nikoli….enostavno si upajte. Čas je, da zasijete v lahkotnosti in se ne obremenjujete, kaj si drugi mislijo. Po drugi strani pa….se vaš odnos s partnerjem vleče in čakate in čakate na klic, na signal iz vesolja, na majhne pozornost, na besede….spustite ta odnos iz rok. Osvobodite se iz sivine. Ni treba, da nadzorujete čisto vsak trenutek in vsako malenkost. Zadihajte s polnimi pljuči in se pustite zimskim vetrovom, da vas odnesejo tudi tja, kamor si še včeraj niste upali.

December in osebno leto 3:
Izkoristite ta mesec za najbližje. Malce si spočijte od letanja naokrog. Včasih ste nezadovoljni in vedno iščete še tisto nekaj in vendar je ta mesec idealen za to, da se prepustite srcu. Okraski so pika na i, niso pa bistvo. Pa kaj, če je okrog vas malo nereda. Vzemite si par trenutkov zase, privoščite si kakšno kopel in malo tišine. V sebi nosite oporo za marsikoga v vaši bližini in ljudje se zanašajo na vas, da jih boste potolažili ali razvedrili. Naučite otroke, kaj je sočutje, partnerja, kaj je strast in prijatelje, kaj je radost srca. Bodite drugim za vzgled. Naj bo smeh ljudi okrog vas tisto, kar vas osrečuje. Pokažite mehko sredico in se spustite po toboganu navdušenja. Življenje je lepo. December naj bo ustvarjalen, domač, resničen, ljubeč…kot vi. Zakaj bi skrivali svoje bistvo?

December in osebno leto 4:
Spustite ga iz rok…delo. Čeprav se bo izkazalo, da bo december za vas lahko naporen tudi po tej plati, pa je čas, da se malo ustavite. Tako ne gre več. Zaželeli si boste malce tišine in sprostitve, kar je običajno v nasprotju s tem, da čutite, da je vpletenost v delovne procese, vaša nuja. Dostikrat ste vzgled drugim, v prepričanju, da je vedno treba vse narediti do konca in vztrajati, ko si nekaj začel. Ta mesec pa lahko povzroči nekakšen občutek praznine, ker se počutite, kot da ste za vse sami. Zavedajte se, da ste sami sebi nagrada in da ni treba, da ljudem okrog vas nosite darila, saj ste sami darilo. Si predstavljate sami sebe, kako plešete na mizi ob koncu leta? Verjetno ne, ker se imate običajno na vajetih. Tokrat pa storite nekaj nepričakovanega. Če ste šef, nagradite delavce. Če garate cele dneve v letu, hodite domov ob treh. Pojdite na kakšen sprehod, povabite prijatelje na kavo, spustite ograjico okrog vas, da bodo ljudje začutili, da vam lahko pridejo blizu. Ko z delom odrivamo druge od nas, lahko ostanemo sami, ker ne razumemo, da je bistvo tega procesa tudi srce. Spustite kontrolne mehanizme in se vprašajte, kaj si sploh želite? Kako se počutite? Mir naj bo vaše vodilo v tem mesecu. Telo vas samo opozarja, da ste malce pretiravali. Kaj je v bistvu vaš namen? Pojdite na dopust.

December in osebno leto 5:
Če ste v tem letu kupčkali denarne pluse in minuse, mogoče niste dojeli bistva obilja. December je čas tudi za to. Obilje ni samo denar. So tudi ljudje, ki vas obkrožajo. Družina in prijatelji so sestavni del te slike. Če vam je ostalo še nekaj nerešenih poslovnih obveznosti, naredite ta mesec premik v glavi in si upajte predstaviti sebe v najlepši luči. Seštejte učinke letošnjega norenja in ugotovite, kaj vam je prineslo največ uspeha na poslovnem področju. Ločite zrna iz plevela in jih pazljivo shranite. Iz adresarja izbrišite skoraj neznane številke, ki sploh nimajo obrazov in obdržite tiste, ki so postale del vaše osebne kreativnosti in delovanja. Mogoče razmislite tudi o tem, kateri vzorci vedenja vam služijo, kaj bi lahko naredili bolje in kje se rišejo priložnosti za prihodnja sodelovanja. Ne podpisujte pogodb v tem mesecu, ker morate najprej narediti revizijo lastnega početja. Skočite na glavo samo v tiste posle, ki so logična posledica dela v letu 2016 in ne v tiste, ki so samo trenutni navdih. Ste v partnerstvu na osebni ali poslovni ravni? Še ne veste, kaj bo prinesel čas? Začnite z lastno zavezo, postavite temelje, povejte, kaj si želite. Ko boste zanesljiv kapitan lastne ladje, boste vedeli kaj storiti. Če pa ste do sedaj živeli v utvari, da bo že nekako, je čas, da ljudem poveste, da ne čutite resničnega navdušenja in jih spustite na novo pot. Zaveza je pomembna, ko jo čutite v sebi, kot začetek, da nastane nekaj novega. Bodite pošteni do drugih in jim ne obljubljate, česar ne morete izpolniti. Obilje so ljudje in ne vedno samo denar.

December in osebno leto 6:
Ste uspeli narediti red v tem letu na področju odnosov z ljudmi? So se vam odprle oči, ko ste pogledali nekatere odnose, ki jih vlečete s seboj? Naj bo rezanje popkovin preteklosti vaš moto decembra. Čas bi že bil, da se izkopljete iz prizadetosti, ukvarjanja z drugimi, prelaganja trenutka, ko se je treba soočiti z resnico… Mesec bo dokaj silovit konec vašega celega leta, saj ste prišli na rob čustvenih vrtincev. Se počutite nelagodno? Prav je tako. Odnosi, ki jih moramo razčistiti, običajno niso igra za enega. Spustite že iz srca, kar tja ne sodi. Bo poklical? Ne bo, ker ni že 3 tedne. Vas bodo povabili na razgovor? Tišina na drugi strani pove vse. Oddaljite se malo iz tega vrtinca, ki vas je nosil to leto in seštejte drobce srca, ki ste jih puščali v iluzijah v zvezi z neko osebo. Spustite ljudi, ki vam ne pričarajo nasmeška na obraz. To je preprosti filter, kdo sodi v vaše življenje in kdo ne. Ste dali več, ker ste mislili, da boste več dobili? Včasih je treba vklopiti tudi razum. Poroka in ločitev sta vedno dva obraza istega kovanca. Vmes ostane malo srca, vendar tudi nova izkušnja. To velja za vse odnose, v katere vstopamo. Samospoštovanje ne sme biti naprodaj. Zadihajte na novo.

December in osebno leto 7:
Vas nenadoma prevevajo novi občutki? Se počutite žive? Je bil že čas. To leto ste se nagarali, ko ste iskali odgovore in poslušali, kako odzvanjajo v vas vaše misli. Kaj bi bilo, če bi bilo? Energija decembra je nova. Med možnostmi, ki jih preigravate, se lahko preprosto odločite za novo možnost. Prevevati vas bo začel občutek, da zmorete. Lahko boste zlezli iz te vaše cone udobja in neodločenosti in opazili, da se nič pretresljivega ne bo zgodilo, če malo hitreje sprejemate odločitve in se spontano odzovete na nek trenutek. Individualnost je dobra, svoboda odločanja tudi. Postavite se na zemljevid drugih, ker je enostavno čas, da se oblečete v rdečo in včasih malo razburkate mirne vode pričakovanj, ki jih imajo drugi v zvezi z vami. Ni treba povzročati viharjev, malo pa jim le razmršite popolne pričeske, z idejo, da je zunaj nekaj več in ne samo znani okvirji delovanja. Ne dvomite več vase. Ni čas za strah. Kar skočite v vodo. Preigrali ste že vse scenarije varnih poti. Bo, kar bo. Nova pot se kaže kar sama in le brez strahu naredite ta prvi korak.

December in osebno leto 8:
Kaj se je dogajalo letos? Ste izgubili zaposlitev? Ste našli novo? Ste nenadoma odkrili, kaj vas veseli? Ste neutrudno vzdrževali ravnovesje med eno in drugo polovico tehtnice, kaj je prav in kaj ni? Se počutite, da vam je uspelo? December vas je nagradil z dilemo, če ne bi dokončno vse stresli s te tehtnice in stopili v prazno. Za trenutek se zahvalite tistim ljudem okrog vas, ki so vztrajali z vami. Tako napeto ste zrli v to tehtnico, kaj je treba narediti, da ste za hip pozabili, kaj vam narekuje srce in vaš notranji občutek, da ni treba, da vedno iščete popoln odgovor na vsa vprašanja. A ni to olajšanje? Ta silen občutek, da niste za vse sami, da so okrog vas ljudje, ki vas imajo radi, da ni treba vsega storiti naenkrat….vas ima, da bi zajokali od olajšanja? le dajte. Privoščite si oddih od vsega, kar ste naredili in mirno poglejte naprej. Kreacije tega leta so končane. Krči in strahovi za eksistenco, za upanje…vse se končuje. Kdo je ostal? Ja tisti, ki so vas imeli radi tudi med tem procesom zrenja v tehtnico. Njim posvetite december. Kuhajte, jejte čokolado, uživajte v sladkih predajah, pobožajte otroka in z najljubšo dekco skočite v novo leto. Vse, kar je obilje v vašem življenju, naj bo z vami pod to dekco. Saj to lekcijo ste osvojili, kajne?

December in osebno leto 9:
Če ste v letu 2016 plavali stran od preteklosti, ste morali do decembra odvreči vse kamne z vratu. Zelo raznoliko leto za devetice je bilo. Nekatere stvari so se rešile neodvisno od vas, nekatere pa so vas pretresle do temeljev, ker ste se morali opredeliti in prerezati vezi s tistim, kar je bilo odločilno za vas v prejšnjem obdobju. Nekatere vrednote so se izkazale za napačne in verjeli ste ljudem, ki z vami niso mislili resno. To leto je imelo za vas res veliko presenečenj. Verjetno ste že naveličani tega premetavanja sem in tja. Ste zaradi izkušenj bolj močni ali, kot brlivka, samo še malo osvetljujete svoje prihodnje poti? Ja, nihče ni rekel, da bo lahko. Nekateri ljudje so odšli za vedno, nekatere ste enostavno spustili od sebe. Zahvalite se vsem. Šli ste skozi ogenj očiščujočih čustev, ko ste nihali od evforije, do popolne izčrpanosti. December je čas, da se posvetite vaši nagradi. Le kaj bi to bilo? Vaša, na novo pridobljena, moč. Upam, da ste na neki točki z jasnim glasom rekli: «Dosti je!« Dosti je nadur na delu, dosti čustvene otopelosti z vašim partnerjem, dosti izkoriščanja ljudi, ki naj bi bili prijatelji, dosti občutka iztrošenosti in izgorelosti… uživajte ta mesec. Napetosti so samo čiščenje zadnjih ostankov. Čeprav v tem mesecu še ne boste vsega dokončno rešili, ste prišli do odgovora, kajne? Uživajte v tej novi energiji zavedanja lastnega jaza in pojdite ven med ljudi. Zdaj veste, kaj storiti. Zmaga v odnosu ni dokazovati, da imam prav, temveč zavedanje, da lahko imam prav jaz ali drugi in sva kljub temu v odnosu. Če ste pozabili na to, kdo ste v odnosih, se ljubkovalno zazrite v lastno svetlobo in si z njo osvetlite pot. Ta je prava in samo vaša. Vse je dobro. Ta boleč proces je bila samo vaša levitev.

December nam nudi preprostost v zavedanju, da nismo sami in da lahko spontano povabimo druge, da delimo enake ideje in zavedanje, da je včasih veliko breme lažje, če ga razdelimo. Kaj je največja dragocenost tega meseca v univerzalnem letu 9, ko smo morali marsikaj zaključiti? Prišli smo na cilj.

Barva meseca je rumena in zlata. Postanimo sami svoja luč in zažarimo v vsem, kar nas je v tem letu izoblikovalo. Potujte lahkotno, kajti v letu 2017 boste na novo polnili kovčke.

Naj bo ta misel kot pregovor za ta mesec:
»Odprem vrata. Noter švigne čudoviti gost, ki je prišel od daleč. V rokah ima darila – darove ur in daljnovidnih trenutkov, dar juter in večerov, dar pomladi in poletja, dar jeseni iin zime. Najbrž je moral preiskati nebesa, da je našel tako redke darove.« (Abbie Graham)

Če bi jutri ostali brez vsega, koga bi prijeli za roko? Ta občutek zadržite v srcu in naj bo to vaš december. Kot vedno, na koncu, štejejo samo tisti, ki jih nosimo v srcu.

Želim vam lepe praznike in miren skok v leto 2017.
Nove zgodbe prihajajo. Veselite se jih, ker jih boste sami pisali. Kaj ni to obilje?

Kontaktirate me lahko na tel: 041 256 802 ali e-mail: pusnikblanka@gmail.com

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...

Milena Miklavčič: "Veliko ljudi je sram obujati tovrstne spomine, mene ni."

Velika noč je največji krščanski praznik ne le zaradi d...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.