NUMEROLOGIJA: Napoved za oktober

Končno je prišel oktober. Zadnji ostanki septembra so v tem tednu izzveneli in čas je, da se podamo na novo pot. Leto 2016 je leto izzivov, kjer pa smo malce obrnjeni v preteklost in moramo pospraviti, kar se je nabralo tekom let. Sem spadajo odnosi z našimi predniki, prijatelji, otroci in sem spada tudi pogled na naše dogodivščine in orehe, ki smo jih trli v preteklem obdobju. September je bil dokončni mesec zaključevanja in odpuščanja.
Oktober je nov začetek. (foto: freeimages.com)
Oktober je nov začetek. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Numerološko je oktober nov začetek in izkoristiti ga moramo kar v največji meri. Posadimo torej nova semena, napolnimo izpraznjene košare obilja in se posvetimo razmisleku, kaj bi radi počeli v življenju v naslednjem obdobju devetih let. Oktober je kaplja v morju novega leta 2017, kajti število 1 nam bo vladalo celo naslednje leto in nas vzpodbujalo, da na novo postavimo temelje našemu delovanju in našim prizadevanjem. Začnimo torej današnji dan z obiljem in razmislekom o tem, kdo smo.

Na kaj moramo biti pozorni v tem mesecu?
Kaj razmišljam? Kdo sem? Kaj bi rad počel v naslednjih letih? Podjetniki naj razmislijo o spremembah v poslovanju in novih pristopih v trženju. Tisti, ki delujete v okolju s slabimi odnosi, razmislite o menjavi službe in to začnite z namero in se ozrite naokrog po novih priložnostih. Si mogoče želite odpreti podjetje? Zberite informacije, kaj potrebujete, kaj že imate in kakšne so potrebe na trgu za vaše storitve ali izdelke.

Odnosi med ljudmi se v tem mesecu okrepijo z novo dinamiko, ki nam lahko včasih prinese tudi nervozo, saj vsak bolj gleda na lastne potrebe, kot na potrebe partnerja. Kdo sem jaz v odnosu? Sem se z leti izgubil? Občutim hrepenenje po človeku, ki pravzaprav sploh nikoli ni kazal interesa zame? Čas je, da se postavimo zase in spremenimo pravila. Naš odnos z ljudmi je naše zrcalo o tem, kdo smo v očeh drugih. Se spoštujem in me zato spoštujejo drugi? Dopuščam in se umikam, ko bi se moral postaviti zase? Sem pravičen do drugih ali jim očitam lastne napake, ker jih pač tako najbolje zaznam?

Oktober je mesec začetka in mesec novega ravnotežja na mnogih področjih življenja, ker nenadoma spet ugledamo samega sebe v novi luči, zato je nujno, da preden se lotimo novih podvigov, očistimo pogled nase.

Si želite napisati knjigo? Pišete pesmi? Slikate sončne zahode in krasno cvetje? Izdelujete nakit ali pletete nogavičke? Opremite se z novimi barvami, papirjem, idejami in razmislite o tem, kaj vas zadržuje, da tega ne pokažete drugim. Sem zadosti dober? Si upam? Stojim za besedami? Nikoli ne boste vedeli, če ne poskusite in nezadovoljstvo bo raslo samo v vas samih. Pojdite na kakšen tečaj, poglejte izdelke drugih, raziščite tržišče…

Ko delujemo v skladu z lastnimi potrebami in željami, ko povemo, kaj želimo in kaj ne, se vzpostavi ravnotežje v odnosu do drugih ljudi, zato se ne sprenevedajmo, prilagajajmo in ugibajmo, kaj drugi mislijo, da bi jim ugodili. Na koncu imamo vedno občutek, da vsi okrog nas napredujejo, nam pa ne uspeva, zato je pomembno, da najprej razmislimo o sebi in se postavimo na prvo mesto.

Prihodnost je mamljiva beseda. Vse se zdi na dosegu roke in čarobne paličice upanja se zdijo čisto realne. V tem mesecu smo mi čarobne paličice. Ustvarimo ideje, naredimo prvi korak, položimo temelje in vlagamo energijo tja, kamor želimo priti. Se smilim samemu sebi, ker se v preteklih mesecih nič ni odvijalo po načrtih? Zunanje okoliščine in ljudje okrog nas niso tisti, ki so zadolženi za to, da smo dobre volje. Nihče nas ne more ves čas tolažiti, če ne ugotovimo, zakaj smo pravzaprav žalostni in brez volje.

Preteklost je udobna. Poznamo naše stiske, poznamo ljudi, s katerimi smo v sporu in pestujemo občutke obžalovanja do tistih, ki so odšli. udobno razmišljamo o vseh krivicah, ki so se nam zgodile. Kopičimo spomine na ljudi in predmete, na dogodke, ki so že zdavnaj izzveneli in si rečemo, da je pač takšna naša usoda, da nas vsi prizadenejo. Na eno stran tehtnice smo naložili vse, kar se nam je dogajalo v preteklih letih. Nek moder pregovor pravi, da če dolgo gledaš v brezno, na koncu brezno pogleda vate. Zdaj je čas, da pogledamo navzgor, na modro nebo in na prazen prostor nad nami. Nekaj smo se naučili, nekaj preboleli in zaključili. Če se v tem hipu počutimo prazne, utrujene in brez občutka, kaj si sploh želimo, se ne smemo ustrašiti te praznine. Nekaj smo naredili prav, da je nastala, saj smo prostor preteklosti zapolnili in začenjamo na novo.

Počutje v tem mesecu je lahko posledica utrujenosti, zato pojdite v naravo in bodite aktivni. Spoštujte svoje telo in razmislite o tem, kaj vnašate vanj, zato naj bo tudi prehrana malce prilagojena temu ritmu.

V tem mesecu moramo uživati hrano, ki je lahka in se hitro presnavlja. Izkoristimo zadnje zelene darove narave in uživajmo veliko zelenjave in sadja. Izpraznite si glavo na sprehodu in napolnite srce z lepimi dogodki. Pojdite na kakšen koncert ali predstavo, na kakšno predavanje za dušo in začnite polniti ta izpraznjen prostor prihodnosti z vsem, kar ste načrtovali in nikoli zares uresničili.

Barva tega meseca je rdeča. »Oh, pa to meni ne pristoji!« Rdeča nas vzpodbuja in nas postavi na zemljevid drugih, saj nas zaznajo kot novo, toplo energijo. Če smo še malce v školjki udobja, nas drugi že doživljajo kot nekaj svežega in pogumnega. Saj to si želimo, kajne?

Oktober je mesec, ko ljubeče pogledamo nase, zravnamo hrbtenico in si rečemo: Zmorem! Uspelo mi bo! Diham, ustvarjam, načrtujem, privlačim z energijo ljubezni, gibanja, lepote in notranjega prepričanja, da je napočil čas, da grem naprej. Verjamem vase! Posadimo prvo seme naših načrtov za prihodnje leto že v tem mesecu. Pridelka še ne bomo pobrali, vendar bomo ljubeče opazovali novo rast.

Pregovor meseca: »Tu nisi zato, da bi žrtvoval svoje veselje ali življenje. Tu si zato, da živiš, da se radostiš in da ljubiš.« (Miguel Ruiz – Štirje dogovori)

Kontaktirate me lahko na tel: 041 256 802 ali e-mail: pusnikblanka@gmail.com

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.