NUMEROLOGIJA: Petek trinajsti ...

Ste že vstali in spili kavo? Ste na poti v polžjih kolonah zaspanih voznikov? Ali pa ste danes doma in pogled skozi okno, ter na drugi strani udoben kavč, nakazujeta, da bo dan minil s toplo deko in dobro knjigo? Vas je že oškropil kateri izmed nepozornih voznikov in ste prišli v službo kot politi cucki, pred vami pa je sestanek?
Kaj prinaša današnji petek, 13. ? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kaj prinaša današnji petek, 13. ? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Petek, 13.1.2017 bi s številom 13 sicer lahko marsikomu pomenil eno od neštetih možnosti za uroke ali vsaj previdnost. Vreme je slabo in možnost, da vam črna mačka prečka pot, so minimalne, ker mačke pač niso pretirano navdušene nad dežjem. Da bi proti urokom pljuvali čez rame, tudi ni najbolj higienično.

Strah pred številom 13 ima celo ime in sicer triskaidekafobija in tudi simbolika tega števila ima kar nekaj pomenov. Celo v hotelih po svetu marsikje sobe s tem številom ne bomo našli. Posebnost, ki pa je čisto matematična, nam pove, da tega števila ne moremo deliti z nobenim številom, razen z enko in številom 13. Koledarsko se ponavlja ravno tako pogosto, da se lahko s humorjem spomnimo vseh vraž, ker tudi dimnikarjev ni več dosti na cesti in mlajša generacija se verjetno sploh ne spomni več, da bi se prijeli za gumb in si kaj lepega zaželeli.

Da malo razblinimo ta strah, saj se z neštetimi zgodovinskimi dejstvi ne bomo ukvarjali, si poglejmo današnji datum čisto numerološko.

Včeraj je naš dan zaznamovala luna in nas opozorila pred zaletavostjo. Napotek, da moramo biti v stiku s samimi seboj, ko načrtujemo prihodnost je nedvomno koristen. Energija števila 1, ki je značilnost meseca januarja in kar celega leta 2017, nas je popeljala v naročje števila 2, kamor lahko prištejemo tudi vplive lune na človekovo vedenje in hkrati okrepimo podzavestne zaznave, intuicijo in si zaželimo malo več pogleda vase, miru in razmisleka, kam bomo krenili v letu 2017.

Število 13 je karmično število. V tarotu je to karta velike arkane, karta smrti, vendar v sebi ne nosi samo zloveščega opozorila, temveč idejo preporoda, novih začetkov, ko je nekaj dokončno odmrlo in močno transformacijo, ki bo imela vpliv na nas v prihodnosti. Mogoče se čustveno še oprijemamo nečesa, kar bi morali že zdavnaj spustiti in nam to postaja močno breme. Potujemo oboroženi s predsodki, obtoževanjem drugih, da nam načrti ne stečejo in ves čas posipamo sol na stare rane.

Ta razmišljanja so del vpliva začetka dneva, vendar se današnji datum razvije v drugo smer. Pod vplivom števila 1, lahko postane dan za uspešen dogovor o nečem, kar smo odlašali. Vibracija števila 6 je značilnost današnjega petka. Torej, skoncentrirano delo, razmislek o novem pogledu na kakšno zadevo, sodelovanje z drugimi in proti koncu dneva tudi želja po druženju, družinske obveznosti in lahkotnejši premiki. Bodite pazljivi v prometu danes, saj je vedenjska lastnost dneva malce bolj brezskrbna in zaletava. Previdnost števila 13 vseeno ni odveč.

Kaj lahko torej danes postorimo?
Bodimo ustvarjalni, prijazni do tistih, ki so nebogljeni in potrebujejo pomoč in se izkažimo na področju urejanja zadev, ki bi jih morali že zdavnaj pospraviti v arhiv. Izkoristite čas do dvanajste ure za nove dogovore, sklepanje pogodb, saj bo potem koncentracija padla. Mogoče pride mimo priložnost, ki je na začetku ne boste jemali resno.

Vprašajte se, česa ne želite videti ali slišati in če ni mogoče prišel čas, da se s tem spoprimete? Se jezite, ker se vam zdi, da vašega dela in truda nihče ne ceni? Zberite se in napišite na list papirja, zakaj si zaslužite večjo plačo. Začetek leta je kot nalašč za urejanje takih zadev. V partnerskem odnosu bo mogoče danes malo trenj, čigava beseda bo obveljala in pričkanje zaradi malenkosti se lahko izkaže kot dobrodošla iztočnica za rešitev dilem, ki so se nabrale že lani.

Povečana čustvenost današnjega dneva lahko izbruhne kot vulkan, saj bomo bolj ranljivi. Ne bojte se izpovedati čustev, da ne bo postalo vaše srce kot neznosna teža v prsih. Pokličite popoldne kakšnega prijatelja ali pa presenetite partnerja.

Če imate doma ljubečo črno mačko, veste, da ste varno spravljeni. Če boste zunaj, vas bo pričakala belina. Izkoristite torej današnji dan predvsem za to, da razmislite, kje želite pustiti sled in kdo vas bo ob tem držal za roko. Zahvalite se v sebi, da imate nekoga, ki ga ljubite in ljubi vas. Ob tem pa ne pozabite, kar je tudi ena od značilnosti vibracije števila 6, ki nam danes vlada, da je odpuščanje samemu sebi tudi del transformacije karmične trinajstice in nekje je treba začeti.

Pregovor dneva: Hvaležnost odklene polnost življenja. To, kar imamo, spremeni v zadosti in še več. Zanikanje spremeni v sprejemanje, kaos v red, zmedo v jasnost. Obed lahko spremeni v gostijo, hišo v dom, tujca v prijatelja. Hvaležnost da smisel naši preteklosti, prinese mir naši sedanjosti in ustvari vizijo jutrišnjega dne. (M. Beattie)

Kontaktirate me lahko na tel: 041 256 802 ali e-mail: pusnikblanka@gmail.com

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.