Najbolj okusen recept za pripravo bezga

V mesecu maju sveti zdravilni bezeg. Cvetove največkrat uporabljamo za napitke, za sokove in čaj. V tem prispevku pa boste našli odlične nasvete, kako jih pripraviti nekoliko drugače!
Bezgove cvetove lahko pripravimo kot okusen obrok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Bezgove cvetove lahko pripravimo kot okusen obrok. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Bezgove cvetove nabiramo v sončnem vremenu. Naberemo bogate cvetove, pazimo, da čim več praha ostane na njih. Cvetove dobro pregledamo, da na njih ni mravelj ali kakih drugih žuželk. Nato pa jih lahko pripravimo kot slastni obrok.

Potrebujemo deset cvetov in dva razžvrkljana jajca. V razžvrkljana jajc dodamo še ščepec soli, nato pa vanje potopimo cvet za cvetom.

Segrejemo ponvo, v katero smo nalili za pol prsta olja in takšne cvetove ocvremo, da zarumenijo. Odlagamo jih na krožnik, na katerega smo dali papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. Takoj postrežemo. Zraven lahko jemo kruh, solato.

Pripravimo jih lahko tudi tako, da v skledo vmešamo moko, jajce in mleko. Gladka zmes naj ne bo preveč tekoča, da se bo lepo oprijela bezgovega cvetja. Cvet namočimo, nato pa ocvremo v ponvi na olju.

Pripravimo lahko tudi pivsko testo. V skledo stresemo nekaj moke, dodamo jajce, nato pa med mešanjem prilivamo pivo. Zmes ne sme biti preveč tekoča, da se bo lepo oprijela cvetov. Ocvremo v ponvi, v katero smo dali nekaj olja.

Dober tek!
Morda te zanima tudi:

Praznični recept: Hokaido potica s kostanjem in orehi

Pred nami so prazniki, popestrimo jih lahko tudi z malc...

Počitniški recept: Hokaido bučke

Počitnice so tu, bliža se tudi noč čarovnic. Idealen ča...

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in preprosta jabolčna pita

V prispevku boste našli recept za zelo okusno in prilju...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Razpočnice

V prispevku boste našli super recept za žemljice - razp...

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.