V nekaterih državah, kot denimo v Indiji, jedo tudi bananine olupke. Ti so trši in bolj grenki od okusne sredice. Ampak, vsebujejo pa tudi veliko več hranilnih snovi. Bananini olupki so bogati z vitamini B6 in B12, vsebujejo veliko magnezija, kalija.
Bananini olupki so zelo zdravilni, vsebujejo kar 12 odstotkov dnevnih potreb po vlakninah, urejajo prebavo, preprečujejo zaprtost, zmanjšujejo možnost za nastanek sladkorne bolezni. Vsebujejo tudi vitamin C, ki krepi imunsko odpornost in ščiti pred virusi. Vitamin B6, ki se skriva v njih povečuje telesu energijo in preprečuje utrujenost. Kalij pripomore k hitrejšemu nastajanju novih celic in preprečuje staranje. Magnezij pa uravnava krvni tlak.
Če vas to prepriča, poskusite tudi olupek. Ampak, dejstvo je, da banane pri nas vsebujejo v olupkih tudi veliko kemikalij, zaradi katerih so dlje časa sveže. Zato je morda bolje, da jih uporabimo kako drugače. Bananin olupek je odlično loščilo za čevlje, z njim lahko odpravite modrice, enkrat tedensko z njim masirate obraz in polepšate kožo, če pa jih date v posodo z vodo in pustite nekaj dni, pa boste dobili odlično gnojilo za rože.