Postojnska jama v finalnem izboru za nagrado EBA

Aktualno > Dogodki | piše: M. L. | 15.1.2016
V tekmovanju za nagrado »THE EUROPEAN BUSINESS AWARDS« je družba Postojnska jama d.d. izmed 32.000 najboljših podjetij iz 33 držav Evrope že postala eden od nacionalnih prvakov in sicer po izboru strokovne žirije. Pod pokroviteljstvom mednarodnega podjetja RSM pa se poleg strokovnega izbora začenja tudi glasovanje po izboru javnosti.
Postojnska jama (foto: Postojnska jama)
Postojnska jama (foto: Postojnska jama)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Družba Postojnska jama d.d. ima objavljen svoj predstavitveni film, ki prikazuje uspešno poslovanje in zaradi česar se je že uvrstila med nacionalne prvake v svoji državi.

Marjan Batagelj, predsednik uprave: "Vse kar počnemo, je namenjeno zadovoljnemu gostu in to delamo s ponosom, saj upravljamo z največjo turistično znamenitostjo Slovenije in ustvarjamo nepozabna doživetja. Veseli smo, da imamo to poslanstvo in odgovornost."

Nagrada European Business Awards ima namen prepoznati in spodbujati poslovno uspešna podjetja po vsej Evropi. Izbor podpirajo sedma največja mednarodna revizijska hiša RSM, angleška državna agencija za mednarodno poslovanje UKTI, mednarodna finančna družba ELITE in PR Newswire, vodilna svetovna agencija na področju komuniciranja.

V preteklem letu so se tekmovanja udeležila najboljša podjetja vseh članic EU ter Turčije, Norveške, Švice, Srbije in Makedonije. Njihov skupni prihodki so presegli 1,5 bilijona evrov, skupni dobiček pa je bil večji od 60 milijard evrov.

Adrian Tripp, direktor EBA: "Poleg strokovnega izbora je glasovanje javnosti izboru zelo pomemben del nagrade, saj podjetja na ta način svoje dosežke predstavijo širši javnosti. Zato si želimo, da bi si vsi, ki želijo v tem tekmovanju podpreti predstavnika svoje države, vzeli čas za ogled videa in oddali svoj glas."

Neodvisna od javnega glasovanja, bo strokovna žirija na podlagi pisnih in video predstavitev v desetih kategorija izbrala 110 prejemnikov naziva Ruban d’Honneur, izmed njih pa bo na zaključni prireditvi v juniju razglasila zmagovalca vsake kategorije.

Družba Postojnska jama je bila izbrana prav zaradi izjemnih poslovnih rezultatov, saj so se od leta 2010 s spremembo lastništva in načina poslovodenja vsi ključni kazalci uspešnosti poslovanja, ki so bili v trendu padanja, obrnili navzgor in dosegli izjemne stopnje rasti. S strateško usmeritvijo “Delamo le, kar je dobro za jamo in gosta” je v obdobju 2010-2015 družbi uspelo poslovne prihodke povečati za 74 % in so konec leta 2015 znašali dobrih 18 milijonov EUR. Ključni kazalec EBITDA je v tem obdobju zrasel na 4,9 milijona EUR, kar je za 245 % več kot leta 2010. Čisti poslovni izid pa je večji za dobrih 500 % in je znašal konec leta 2015 3,5 milijona EUR. Družba, kljub izredno visoki obremenjenosti z dajatvami (41 % od prihodkov), posluje nadpovprečno uspešno. Družbena odgovornost se kaže v povečevanju števila zaposlenih, zlasti mladih, pri čemer se stalno povečuje tudi dodana vrednost na zaposlenega. Povprečna plača zaposlenih je precej nad panožno. Neprestano investiranje v dodatne zmogljivosti in ponudbo, ki na prvo mesto postavlja gosta, družbi omogoča konstantno rast. Od leta 2010 se je kapital družbe povečal za 93 % in bo konec leta 2015 znašal 19,8 milijona EUR. Zaradi novih investicij se povečuje vrednost sredstev, uspešnost pa se odraža v višji vrednosti kapitala in nizki stopnji zadolženosti, v nasprotju s sektorjem turizma, v katerem družba deluje in ki se sooča z velikimi težavami zaradi prezadolženosti in odsotnosti investicij. Osnovno vodilo družbe Postojnska jama d.d. je, da dobičke vlaga v razvoj, saj to omogoča konkurenčne prednosti pred tistimi, ki turizma ne obravnavajo kot resno gospodarsko panogo, ki mora imeti industrijske temelje organizacije in s prijaznostjo zaposlenih dopolnjeno nadgradnjo.
Morda te zanima tudi:

Tedenski numeroskop: Nehajmo loviti svoj rep

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

V šovu Kdo si ti? so se pod maskami skrivali Rok Ferengja, Emkej in Neisha

Tretji del šova Kdo si ti? Zvezde pod masko je znova na...

Oranžna faza: V ponedeljek se odpirajo vse trgovine

S ponedeljkom se odpirajo vrata vseh trgovin po državi....

Tedenski horoskop: Dom, ljubezen in mir niso podarjeni

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

Center Vič bo poskrbel za varen in sladek pust

Zapeljite se po brezplačni krof.

V Centru Interspar Vič ponovno odprtje trgovin

V Centru Interspar Vič se danes znova odpirajo vse trgo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.