Preverite, kateri mobilni paket je za vas najugodnejši!

Z začetkom decembra bodo pri Telekomu Slovenije večini naročnikov mobilne telefonije podražili naročnino za 95 centov na mesec (11,4 evra na leto), obenem pa bodo nekoliko oklestili število paketov in občutno znižali količino podatkov v opcijah za gostovanje v Evropski uniji in na Balkanu. Kot ponavadi v primeru podražitev, vam tudi tokrat Zveza potrošnikov Slovenije predlaga, da preverite, ali je vaš paket še vedno najbolj optimalen.
Preverite, katera ponudba je pri Telekomu najbolj ugodna. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Preverite, katera ponudba je pri Telekomu najbolj ugodna. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pri Telekomu Slovenije so razložili, da se bodo 1. decembra za 0,95 evra spremenile cene mesečne naročnine na vse mobilne govorne pakete, ki jih tržijo. Izjema so paketi Enostavni 100/plus, Enostavni 300/plus, Penzion 100 in Penzion 300/plus, ki bodo dražji za 5 centov (60 centov na leto), za enak znesek se je podražila tudi opcija Deezer – na 6,95 evra. Mesečne naročnine ne bodo spremenili paketoma Enotni paket in Paket Gluhi, medtem ko se bo mesečna naročnina na Paket Gluhi plus znižala za 5 centov.

Opozoriti velja, da se vsi naročniki na pakete, ki jih po 1. decembru ne bo več v ponudbi, lahko do 30. novembra letos brezplačno odločijo za prestop v kateri koli drugi paket pri Telekomu Slovenije. Seveda pa lahko brez sankcij zamenjajo operaterja, v tem primeru pa bodo morali plačati vsaj za prenos številke.

Da bi zmanjšali število paketov, ki jih tržijo, so se odločili, da jih 16 ukinejo, pri tem gre tudi za promocijske pakete, ki jih zdaj spreminjajo v pakete redne ponudbe. Če ne bodo podali svoje ideje, jim bo Telekom Slovenije 1. decembra pakete spremenil na naslednji način:
• Paket B, EuroBasket in Paket neomejeno v paket Neomejeni C;
• Opti Povezani, Paket C, Povezani 4000, Povezani 55, Super Povezani in Mega Povezani v paket Neomejeni D skupaj z brezplačnim naročniškim razmerjem s paketom SIM 2 za prenos podatkov;
• Osnovni Povezani in Paket A v paket Neomejeni B;
• Paket 2012, Skupaj 2012, Paket 2013, Pomlad 2013 in Jesen 2013 v paket 2014

Spremembe veljajo za zasebne uporabnike, poslovni uporabniki bodo lahko razporejeni v drugačne pakete.

Občutno manj podatkov v opcijah EU in Balkan
Decembrske spremembe bodo zaznamovale tudi gostovanje v EU in v nekaterih balkanskih državah. Cene opcij EU 3, Balkan 3, EU 7 in Balkan 7 ostajajo sicer enake, a vanje je vključena bistveno nižja količina podatkov. Namesto 500 MB bo od 1. decembra pri opcijah EU 3 in Balkan 3 za 5,90 evra mogoče ob 1000 enotah (minut klicev ali poslanih kratkih sporočil) poslati le še 50 MB podatkov (do zdaj 500 MB), za 9,90 evra pri opcijah EU 7 in Balkan 7 pa bo po novem vključenih le 100 MB podatkov (do zdaj 1 GB, torej 1024 MB).

Nove cene klicev iz fiksne telefonije
1. decembra se bodo spremenile tudi cene klicev iz Telekomovega fiksnega omrežja. Za minuto pogovora v fiksnem omrežju Telekoma bo po novem treba odšteti 3,3 centa, klic v druga fiksna omrežja bo veljal od 5,61 do 11,34 centa na minuto, klic v mobilno omrežje pa bodo zaračunali bo 19,15 centa na minuto. Od začetka decembra bodo drugačne tudi cene klicev v tujino, ne glede na to, ali boste klicali s fiksnega ali mobilnega telefona.

Nekaj sprememb bo 1. decembra doživela še ponudba in cenik storitev Siol, pri čemer omenimo dodatni filmski program Cinestar v paketu Top Trio Osnovni, v njem bosta po novem na voljo tudi storitvi Ogled nazaj in TViN, a zato bo treba plačati vsak mesec 3,05 evra (36,6 evra na leto) več.

Do začetka veljave omenjenih sprememb, torej do 30. novembra, imate uporabniki možnost, da brez sankcij odstopite od naročniške pogodbe tudi, če ste s Telekomom Slovenije sklenili pogodbo o vezavi. Žal še vedno velja, da boste morali vsi, ki ste kupili opremo po subvencionirani ceni, zanjo ob zamenjavi doplačati – ne glede na to, ali jo boste vrnili (zaračunali vam bodo uporabnino) ali pa jo zadržali (plačati boste morali preostalo vrednost). Prav tako boste morali poravnati vse še neplačane obroke in ostale pogodbeno dogovorjene obveznosti.

Čeprav podražitev paketov mobilne telefonije pri Telekomu Slovenije na prvi pogled ni visoka, pa vendarle velja preveriti, ali je paket, na katerega ste naročeni, še vedno optimalen glede na vašo porabo in potrebe. To še posebej velja za uporabnike naročniških paketov, ki jih po 1. decembru ne bo več: preverite, v kateri paket boste razporejeni in ga primerjajte z ostalo ponudbo tako pri Telekomu kot pri drugih operaterjih. svetujejo pri Zvezi potrošnikov Slovenije.

Preverite, katera je najbolj ugodba ponudba Telekoma TUKAJ.
Morda te zanima tudi:

Varstveni dodatek: Takšne so spremembe

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake ...

Crescendo v istem duru

Stari pri starostnih politikah skoraj nimajo besede.

Ste že v sanjski soseski? Če ne, pojdite tja z nami. Čakamo vas.

Sanjska soseska nastaja in je evropski projekt, v kate...

Vesela novica za upokojence: Pokojnine so višje

Danes so se zneska svojih pokojnin razveselili upokojen...

S to tablico bodo vaše oči vedno zaščitene

Tablični računalniki so postali popolna naprava za opra...

Ali je to tako težko razumeti in mi priti naproti?

Na Univerzi za tretje življenjsko obdobje deluje Inštit...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.