Pripravite si domačo energijsko bombo

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 25.1.2014
Popolnoma enostavno lahko naredite zdrave energijske ploščice, ki vam bodo prišle še kako prav. Poleg tega, da so zdravilne, bodo vašemu organizmu dale tudi dodatno moč in energijo.
Naredite domače energijske rezine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Naredite domače energijske rezine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Priprava domačih energijskih ploščic je povsem enostavna. Primerna je za vse, tudi za tiste, ki pazite, da ne jeste sladkorja.

Kanadski strokovnjaki so potrdili, da rozine odpravljajo občutek lakote in so nasitne. Če jih jeste, lahko tako preprečite prekomerno vnašanje kalorij v telo. Tudi mandlji imajo pozitivne lastnosti. Znižujejo nevarno holesterol, so odlična hrana za mišice in zmanjšujejo željo po hrani. Dateljni pa so odlični za malico, saj zagotavljajo dovolj energije, poleg tega pa so še zelo zdravilni. Energetske ploščice pripravite iz teh treh živil.

Potrebujete enako količino vseh treh živil: rozine, mandlje in dateljne. Stresite jih v mešalnik in ga vključite za približno 30 sekund, da se sestavine dobro zmeljejo in premešajo. Nato maso položite na peki papir ali na folijo in oblikujte po želji. Ploščice nato hranite v hladilniku. Uporabne so dolgo časa, vsaj 14 dni. Da ne postanejo suhe, jih zavijte v folijo.

Če ste utrujeni, lačni med obroki, so ploščice lahko idealen prigrizek. Prav vam bodo prišle tudi pri fizičnih naporih, kot so hoja v griče, tek, joga, plavanje in tako dalje.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...

Milena Miklavčič: "Veliko ljudi je sram obujati tovrstne spomine, mene ni."

Velika noč je največji krščanski praznik ne le zaradi d...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.