Recept, ki je postal hit: Pečen krompir, ki navduši vsakega!

Recept prihaja iz Švedske, imenuje se Hasselback Potatoes, v samo nekaj dneh pa je postal pravi virtualni hit. Spekli ga boste tudi vi!
Specite hrustljavi krompir. (foto: pexels.com)
Specite hrustljavi krompir. (foto: pexels.com)
Specite hrustljavi krompir. (foto: pexels.com) Slastno pečeni krompir.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če bi tudi vi radi presenetili svoje domače ali goste, če bi radi ponudili enostavno, pa vendar nekoliko drugačno jed, potem preizkusite ta super recept, ki je navdušil svet in postal pravi hit.

Postopek je enostaven:
Najprej izberite približno enako velike krompirje, pustite jim olupek, le dobro jih operite. Nato krompir odrežite na enem koncu, lahko ga daste tudi med dve kuhalnici, ti bosta preprečili, da bi krompir zarezali preveč. Nato režite tanke rezine.

V kozico nalijte nekaj olja, dodajte strok česna in vejico rožmarina. Segrejte. Ko česen lepo zadiši, odstavite.

Krompir nato položite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem, polijte z oljem, solite, poprajte in specite pri 180 stopinj Celzijah. Pecite približno eno uro oziroma toliko dolgo, da krompir lepo pozlati in se zapeče. Pečen krompir lahko prelijete še s stopljenim maslom in potresete s sesekljanim drobnjakom, peteršiljem ali baziliko.

Poglejte si še posnetek!

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Mehki buhteljni

Jožica svetuje, kako speči buhteljne, da bo ti zares me...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši pustni krofi

V prispevku boste našli recept za najboljše pustne krof...

Iz Jožičine kuhinje: Preprosto babičino pecivo z jabolki

Babice so takšne, da poleg kosila vedno rade pripravijo...

Iz Jožičine kuhinje: Kruhovi cmoki

Vam ostaja kruh ali žemlje? Iz njih lahko pripravite ze...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati

Iz Jožičine kuhinje prihaja tokrat enostaven recept za ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.