ŠTEFKINE DOBROTE: Jabolčni zavitek s skuto

Jabolka so zrela in naredimo si slasten jabolčni štrudelj s skuto.
Jabolčni zavitek s skuto (foto: Štefka Kop)
Jabolčni zavitek s skuto (foto: Štefka Kop)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine

Testo
400 g gladke moke T500
250 ml tople vode
3 jedilne žlice olja
1 ščep soli

Nadev
500 g nepasirane skute
10 večjih jabolk
1 jajce
2 jedilni žlici sladkorja
2 vanilijeva sladkorja

Ostalo
3 jedilne žlice sladkorja
1 jedilna žlica stopljenega masla
cimet za posip
sladkor za posip

Postopek

Moki primešamo sol, vodo in olje in vse skupaj premešamo. Zgnetemo v gladko testo in ga premažemo z malo olja.

Priprava nadeva

Jajce, vanilijev sladkor in sladkor zmešamo, da dobilo gladko zmes. Primešamo skuto in mešamo tako dolgo da dobimo gladek nadev. Razdelimo ga na tri dele. Medtem, ko testo počiva olupimo jabolka in jih naribamo.

Na pomokani površini testo pregnetemo in razdelimo na tri enake dele. Podlago pomokamo z ostro moko in razvaljamo prvi del testa. Po želji lahko testo razvlečemo.

Na razvaljano testo namažemo prvi del skutinega nadeva. Čez skutin nadev razdelimo naribana jabolka. Čez jabolka posujemo eno jedilno žlico kristalnega sladkorja in na koncu še cimet.

Zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Enak postopek ponovimo za ostala dva dela testa. Pripravljen zavitek pred peko premažemo s stopljenim maslom.

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 35 minut, odvisno od pečice. Pečen štrudelj ohladimo, razrežemo in ga posujemo s sladkorjem v prahu.

Štefka Kop zase pravi, da jo vonj po kuhinji privlači že od otroških let, vendar moja poklicna pot ni bila povezana s kuhanjem ali peko slaščic. Kuhalnico sem v roke resno prijela pri 21 letih, ko sem prvič postala mama. Od takrat dalje je moja zvesta spremljevalka. Moje kuhanje in peka imata pridih domačnosti. Ni moderno. Vendar zelo okusno, vsaj tako pravi moja družina, ki je moj največji kritik. V večini uporabljam začimbe iz svojega vrta, ki si jih pridelam skozi vso leto.

V kuhinji pozabim na čas in misli usmerim samo v kuhanje in peko. Še vedno raziskujem in se učim, rada pomagam ter svetujem iz svojih izkušenj. Na tem spletnem mestu bom z vami delila kuharske in pekovske recepte, nasvete ter morda še kaj drugega – odvisno, kamor me bo zanesla pot.

Moja želja je približati kuhanje in peko najširši množici ter z objavljanjem enostavnih in jasno opisanih receptov opogumiti čimveč ljudi, ki še vedno oklevajo prijeti za kuhalnico. Zase, za svojo družino in prijatelje.

Pobrskajte po moji spletni strani https://stefkinedobrote.si/.

Vabljeni tudi k všečkanju moje Facebook strani,kjer nas sodeluje že več kot 17.000.

Hvala, da ste z menoj. 

Morda te zanima tudi:

ŠTEFKINE DOBROTE: Orehovi srčki

Tudi pri vas doma že diši po piškotih? Te srčke morate ...

Novembrski FALA recept: Šarkelj

Nimate ideje za okusno in enostavno sladico? V prispevk...

Slovenski tradicionalni zajtrk nekoč in danes

Otroci po šolah in vrtcih so se danes razveselili tradi...

ŠTEFKINE DOBROTE: Orehove solzice

V mesecu novembru vas bom razvajala z recepti za slastn...

ŠTEFKINE DOBROTE: Beljakov kolač

Morda nam ostanejo beljaki. Lahko jih zamrznemo in speč...

ŠTEFKINE DOBROTE: Rezina z aronijo

Aronija - čudež narave. Iz aronije skuham sok, marmela...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.