ŠTEFKINE DOBROTE: Linške oči

Moja družina in prijatelji imajo najraje moje piškote Linške oči. Prihaja čas pečenja piškotov in zopet sem zavihala rokave. Poskusite tudi vi, ne bo vam žal.
Linške oči (Štefka Kop)
Linške oči (Štefka Kop)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine
Testo
750 g gladke moke T500
500 g masla sobne temperature
280 g sladkorja v prahu
4 g sode bikarbone ali noževa konica pecilnega praška
2 jajci
2 vanilijeva sladkorja
2 bio limoni - samo lupina
1 ščep soli

Nadev
marelična marmelada
sladkor za posip

Postopek

Sladkor v prahu in jajce penasto zmešamo. Dodamo maslo ter zmešamo v gladko zmes.

Dodamo nastrgano limonino lupino, moko, sodo bikarbono ter zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in damo počivat v hladilnik 1 uro.

Testo vzamemo iz hladilnika, pregnetemo in razdelimo na tri dele. Na pomokani površini z ostro moko ga razvaljamo na debelino 3 mm. Piškote izrežemo z modelom linških oči. Pečemo na pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem na 200 stopinj ca. 15 minut. Odvisno od vaše pečice. Pečenje kontroliramo.

Pečene ohladimo, namažemo z marelično marmelado in sestavimo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu.

Štefka Kop zase pravi, da jo vonj po kuhinji privlači že od otroških let, vendar moja poklicna pot ni bila povezana s kuhanjem ali peko slaščic. Kuhalnico sem v roke resno prijela pri 21 letih, ko sem prvič postala mama. Od takrat dalje je moja zvesta spremljevalka. Moje kuhanje in peka imata pridih domačnosti. Ni moderno. Vendar zelo okusno, vsaj tako pravi moja družina, ki je moj največji kritik. V večini uporabljam začimbe iz svojega vrta, ki si jih pridelam skozi vso leto.

V kuhinji pozabim na čas in misli usmerim samo v kuhanje in peko. Še vedno raziskujem in se učim, rada pomagam ter svetujem iz svojih izkušenj. Na tem spletnem mestu bom z vami delila kuharske in pekovske recepte, nasvete ter morda še kaj drugega – odvisno, kamor me bo zanesla pot.

Moja želja je približati kuhanje in peko najširši množici ter z objavljanjem enostavnih in jasno opisanih receptov opogumiti čimveč ljudi, ki še vedno oklevajo prijeti za kuhalnico. Zase, za svojo družino in prijatelje.

Pobrskajte po moji spletni strani https://stefkinedobrote.si/.

Vabljeni tudi k všečkanju moje Facebook strani,kjer nas sodeluje že več kot 17.000.

Hvala, da ste z menoj. 

 

Morda te zanima tudi:

ŠTEFKINE DOBROTE: Orehovi srčki

Tudi pri vas doma že diši po piškotih? Te srčke morate ...

Novembrski FALA recept: Šarkelj

Nimate ideje za okusno in enostavno sladico? V prispevk...

ŠTEFKINE DOBROTE: Orehove solzice

V mesecu novembru vas bom razvajala z recepti za slastn...

ŠTEFKINE DOBROTE: Beljakov kolač

Morda nam ostanejo beljaki. Lahko jih zamrznemo in speč...

ŠTEFKINE DOBROTE: Rezina z aronijo

Aronija - čudež narave. Iz aronije skuham sok, marmela...

ŠTEFKINE DOBROTE: Jabolčni zavitek s skuto

Jabolka so zrela in naredimo si slasten jabolčni štrude...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.