Subvencija za brezposelne

Aktualno > Novi zakoni | piše: Uredništvo | 10.5.2013
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o dodelitvi sredstev za program 50plus. V okviru programa, bodo dodeljene subvencije za zaposlitev za polni delovni čas brezposelnih oseb, starejših od 50 let.
Program 50plus naj bi pripomogel k zmanjšanju števila starejših brezposelnih pri nas. (foto: www.123rf.com)
Program 50plus naj bi pripomogel k zmanjšanju števila starejših brezposelnih pri nas. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdalo odločbo o dodelitvi sredstev za program »50plus«. Skupna vrednost programa, ki ga bo izvajal Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je 6.739.000 evrov. Evropski socialni sklad bo prispeval 85 odstotkov vrednosti.

Namen programa je vključevanje starejših brezposelnih oseb v ukrepe aktivne politike zaposlovanja. Ciljna skupina so brezposelne osebe, starejše od 50 let, ki so vsaj 6 mesecev prijavljene v evidenci brezposelnih oseb in delodajalci, izbrani z javnim povabilom. V okviru programa bodo dodeljene subvencije za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 18 mesecev v višini 8.000 evrov, so zapisali na spletnih straneh ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Aktivnosti so usmerjene v reševanje kratkoročnih in drugih problemov na področju zaposlovanja starejših brezposelnih oseb. S tem se bo med drugim povečal vpliv na nadaljnji osebnostni in karierni razvoj, z dolžino trajanja vključitve pa se bo povečal tudi vpliv na njeno trajnost.

Program bo prispeval k spodbujanju zaposlovanja težje zaposljivih brezposelnih oseb, med njimi so tudi starejši ljudje; spodbujal bo enake možnosti na trgu dela in zmanjševal razlike med regijami.

Kot so nam povedali na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, se bo program izvajal na podlagi pogodbe, ki jo bodo sklenili z ministrstvom za delo. Izvajanje programa naj bi se predvidoma začelo čez mesec dni. O pričetku vas bomo obvestili tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.