Granatno jabolko je dokaj pozabljen sadež. Kar pa ni prav, saj je zelo zdravilen. Če le imate možnosti, kupite ta sadež od lokalnega pridelovalca, saj so tisti, ki zrasejo na divjih grmih še mnokograt bolj zdravi.
Lahko ga jeste s pečkami vred, dobro jih prežvečite, lahko pa njegovo notranjost dodate v sokovnik in pijete zdravilni sok.
Granatno jabolko je bogato z antioksidanti, z vitaminom P, C, B1, B2, B12, z vitaminom A, K, vsebuje karoten. Vse te sestavine pa krepijo imunsko odpornost in ščitijo pred mnogimi boleznimi. Zaradi vseh zdravilnih lastnosti je granatno jabolko pravi multivitamin.
Če boste redno uživali granatno jabolko, njegov naravni sok ali pili čaj, boste s tem preprečili, da se vas loti gripa, prehlad ali druge virusne bolezni in infekcije.
V sezoni jejte svež sredico granatnega jabolka, za čez zimo pa ga lahko posušite in iz njega pripravljate čaj.
Čaj je zelo močan in pomaga lajšati številne bolezni: pomaga pri vnetju sečil, čisti dihalne poti in lajša dihanje, preprečuje prehlad in virusne infekcije, pomaga pri obnavljanju organizma, ščiti pred rakavim obolenjem, izboljšuje cirkulacijo, pomaga pri ledvičnih kamnih, krepi organizem, vrača energijo in vitalnost, je naravni afrodiziak, krepi srce in ožilje.