Čebula
Čebulo navadno kupujemo količinsko. Da bo dlje časa sveža, jo enostavno dajte v hlačne nogavice. Da, prav ste prebrali. Stare hlačne nogavice odrežite, da dobite eno dolgo nogavico. Glavice čebule dajte vanjo in pri vsaki posebej naredite vozel, da se med sabo ne dotikajo. Nato jih obesite v hladno shrambo ali klet.
Naravna zelenjavna kocka
Če imate na vrtu polno začimb, jih lahko shranite v posodo za led. Začimbe (peteršilj, drobnjak, bazilika, origano, zelena, materina dušica …) sesekljajte in zmešajte z olivnim oljem. Nato vlijte v posodo za led in zmrznite. Ko boste potrebovali zelenjavno kocko, bo ta na dosegu roke.
Kruh
Če vedno kupite ali spečete preveč kruha in vam ta splesni, je najboljši način, da ga nekaj zamrznete. Narežete ga lahko na kose in po kosih jemljete iz zamrzovalnika. Lahko pa ga predelate v kruhove cmoke in te zamrznete. Tako imate vedno pri roki dobro prilogo za k pečenki.
Peteršilj, drobnjak in bazilika
Sveže začimbe, ki jih utrgate na vrtu ali kupite na tržnici bodo dlje časa ostale sveže, če jih boste hranili v kozarčku z vodo. Vanj lahko kanete še nekaj kapljic limone. Lahko jih imate na kuhinjskem pultu ali pa v hladilniku. Vodo redno menjajte.
Jagodičasto sadje
Jagodičasto sadje je potrebno hitro pojesti, saj navadno zelo hitro zgnije. Lahko pa mu nekoliko podaljšate rok uporabe tako, da zmešate vodo z nekaj žlicami kisa in ga v tej mešanici operete ter odcedite. Nato pa hranite v hladilniku.