Kislo zelje naj bo na vašem jedilniku v zimskih mesecih vsaj enkrat tedensko. Že naši predniki so vedeli, kako je to živilo zdravilno. S procesom fermentacije se ustvarjajo zdrave bakterije, ki odlično vplivajo na naše telo. Kislo zelje ima polno zdravilnih snovi, najbolje je, če ga uživate kar surovega.
Je odličen vir vitamina C, zato ščiti tudi pred prehladom in ostalim obolenjem dihal, z njim lahko okrepite imunsko odpornost.
Deluje proti rakavim celicam, to je pokazala študija, ki so jo naredili finski strokovnjaki. Dokazali so, je eno bolj močnih živil, ki preprečuje nastanek raka. Kislo zelje deluje antikarcerogeno.
Krepi kosti, saj vsebuje minerale, ki so za zdravje kosti zelo pomembni. Z rednim uživanjem kislega zelja lahko veliko naredite proti osteoporozi. Vsebuje tudi vitamin K, ki je prav tako pomemben za zdrave in trdne kosti.
Krepi srce in možgane, saj vsebuje zdravilna vlakna, ki zelo ugodno vplivajo na telo. Vlakna pomagajo uravnavati raven holesterola, s tem pa se zmanjša možnost za nastanek arterioskleroze, srčne in možganske kapi.