Arhiv odgovorov Zastavi vprašanje Kdo odgovarja
Išči po vprašanjih ostalih uporabnikov in odgovorih naših priznanih strokovnjakov.
Področje
Iskalni niz
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
3.2.2018
Odgovarja:

Preživnina

Pozdravljeni. Ko sva se s partnerjem ločila, sva se dogovorila tudi glede skrbništva otroka in preživnine. Ker pa ni plačeval preživnine in ni bilo več ravno stikov z otrokom, sem se obrnila na sodišče. Takrat je otrok dopolnil 18 let in se je sam moral zagovarjati na sodišču. Po vseh iskanjih očeta in izogibanjih dolžnosti do otroka, smo dosegli plačevanje preživnine le z zahtevo, da v primeru neplačevanja sledi zaporna kazen. Začel je plačevati preživnino za nazaj, takrat pa je otrok diplomiral. Ker ni dobil službe, se je odločil šolati v drugi smeri. Vpisal se je, vendar je ugotovil, da se ni odločil za pravo smer. Naslednje leto se je vpisal v drugo smer. Ker pa je ob šoli tudi preko študenta delal, ni izpolnjeval šolskih obveznosti in nehal s šolanjem. Takrat smo preživnino tudi prekinili. Sedaj oče zahteva soočenje, saj meni da je otrok šolo izkorišča le za dobivanje preživnine. Njegova zahteva je, da se vrne ta denar. S čim se otrok lahko zagovarja, kaj lahko uporabi za svoj zagovor? Ali oče lahko dobi podatke o obveznostih v šoli?

Preživnina comment arrow
Spoštovani,
 
v primeru sodnega postopka za vračilo preživnine, ki bi ga sprožil oče, sodišče na predlog stranke lahko pri izobraževalnih institucijah pridobi podatke o otrokovem šolanju in (ne)izpolnjevanju šolskih obveznosti. Take podatke lahko vaš otrok pridobi in jih v sodnem postopku predloži tudi sam. Lahko predlaga tudi zaslišanje prič (sošolcev, učiteljev), ki bodo pričali o njegovem šolanju. Ker dokazovanje ni omejeno s točno določenimi dokazi, lahko vsaka stranka v postopku predlaga ali predloži tudi druge dokaze o šolanju.
 
 
Lep pozdrav, 
 
Matiček Žumer
odvetnik

Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.