Ali veste, zakaj v hladilnik ne smemo postaviti vroče hrane?

Ste se kdaj vprašali, zakaj je potrebno v hladilniku shranjevati le živila, ki niso vroča? Preberite v prispevku.
	V hladilnik ne postavljamo vroče hrane. (Foto: Freepik.com)
V hladilnik ne postavljamo vroče hrane. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Že naše babice so delale tako: živilo so najprej ohladile, nato pa ga shranile v hladilniku. Zakaj tako? Odgovor je povsem preprost. Če v hladilnik postavimo vroče živilo, s tem zvišamo temperaturo v njem. S tem povzročimo, da se bakterije hitreje razmnožujejo, saj jim ustvarimo toplejše okolje.

Enako se zgodi tudi, ko odpremo vrata hladilnika, zato strokovnjaki svetujejo, da jih odpiramo čim manjkrat, ko pa jih odpremo, jih čim hitreje tudi zapremo.

Preberite tudi: Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Kakšna je najbolj primerna temperatura v hladilniku?

Temperatura v hladilniku naj ne bi presegla 5 °C. Vendar številni raziskovalci opozarjajo, da je temperatura v večini hladilnikov v domačih gospodinjstvih precej višja.

Zato je pomembno, da temperaturo na različnih mestih hladilnika redno preverjamo z uporabo termometra,” poudarjajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije.

Če hladilnik obratuje pri višjih temperaturah, ga je morda treba servisirati ali celo zamenjati. Neustrezen temperaturni profil pa je lahko tudi posledica nepravilnega shranjevanja živil.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako sprejeti in negovati svoje starajoče se telo?

Te lepotne rituale bi morala poznati vsaka ženska, saj ...

Intervju: „Nobenega maratona in nobenih strogih diet“

Tokrat smo pod drobnogled vzeli hormonska neravnovesja....

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (18. - 24. 8. 2025)?

Sonce v levu vam bo v prvem delu tedna pomagalo hitro z...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (11. - 17. 8. 2025)?

Sonce v levu vam bo pomagalo videti svetlo stran vsake ...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

VAJE ZA MOŽGANE: 8 enostavnih načinov za krepitev spomina in kognitivnih sposobnosti

Želite okrepiti spomin in izboljšati delovanje možganov...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.