Bi jedli sladko ali slano hrano? Preverite, kaj vam s tem sporoča telo!

Se tudi vam kdaj zgodi, da dobite nepremagljivo željo po koščku sladkega ali slanega? Vam nenadoma zadiši kava? Vse to ima svoje razloge. Preberite, kakšni so.
Vam diši določena hrana? (foto: pexels.com)
Vam diši določena hrana? (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Slani prigrizki kot so čips, palčke, pomfrit …
Če večkrat hrepenite po slanem, je to znak, da vaše telo potrebuje dodatno energijo. Možno je tudi, da imate prenizek krvni tlak in da telo potrebuje nekaj dodatne spodbude. Seveda pa slani prigrizki kot so čips, krekerji in podobno, niso najbolj zdravi.
Vnesite v telo dodaten vitamin C, jejte hrano, ki je bogata s kalijem. To dvoje bo ustavilo željo po nezdravih slanih prigrizkih, telo bo dobilo tisto, kar mu manjka.

Želja po pekoči hrani
To pomeni, da vam najverjetneje primanjkuje cinka. Če pa telo nima dovolj cinka, nastopi utrujenost.
V hrano dodajte čili, jejte vsake tri ure majhne in zdrave obroke.

Diši po kavi
Če vam zadiši kava, ste najbrž utrujeni, brez energije, brez volje. To lahko pomeni tudi, da imate nizek krvni tlak. A nikar ne popijte več kot tri skodelice kave na dan. namesto tega pijte vodo, študije pa so dokazale tudi, da dobro razpoloženje hitro povrne sveže jabolko. Poskusite!

Želja po sladkem
Ali poznate tisti znani rek: »Padel mi je sladkor, nujno potrebujem košček čokolade!« Ni vam 'padel' sladkor, povsem mogoče pa je, da ste pod stresom, preobremenjeni, utrujeni, brez energije. Zato možgani pošiljajo signal po najbolj energijski hrani, po sladkorju. Da pa ne boste pojedli preveč sladkega, lahko to željo zadovoljite tudi tako, da se odpravite za pol ure na sprehod in se nadihate svežega zraka. Strokovnjaki so dokazali, da gibanje v naravi hitro dvigne raven serotonina, to je hormon sreče. Energija se hitro povrne, želja po sladkorju pa mine.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

V Sečoveljskih solinah ciljajo na polovico letne porabe soli v Sloveniji

V Sečoveljskih solinah, ki jih upravlja podjetje SOLINE...

Bi radi shujšali, a ste ves čas lačni? To je krivec za lakoto!

Nekateri ljudje morajo kar naprej nekaj grizljati, da v...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Naredite sami: Aromatizirano olje

Eden izmed najboljših načinov, da ohranite okuse svojih...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.