Če ste starejši od štirideset, morate to nujno jesti!

Aktualno > Zanimivosti | piše: Kristina D. Zalar | 19.5.2014
Z leti se spreminjajo tudi prehranjevalne navade. Telo potrebuje določene hrane več, kot jo je potrebovalo v mladosti. Če ste tudi vi starejši od štirideset, potem morate naslednja živila obvezno dodati na svoj jedilnik!
Po štiridesetem se tudi prehrana malce spremeni. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Po štiridesetem se tudi prehrana malce spremeni. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ko presežete štirideseta leta, potrebuje vaše telo hrano, ki vsebuje veliko hranilnih snovi in antioksidantov. S pravo prehrano ohranjate vaše zdravje in dobro počutje.

Hrana vijolične barve je tista, ki se mora na vašem jedilniku znajti čim večkrat. Zato jejte jajčevce, borovnice, slive, grozdje in rdečo peso. To so živila, ki vsebujejo veliko antioksidantov, ki jih vaše telo potrebuje.

Obvezno pa morata biti na jedilniku tudi dve vrsti semen, to sta laneno seme in sezam. Ti dve živili vsebujeta antioksidante. Dodate ju lahko v jogurt, na solato, v različne kuhane jedi.

Če vas zagrabi lakota, potem morate pri sebi vedno imeti mandlje. So zelo zdravi in hranljivi, med drugim dajejo tudi občutek sitosti. Po štiridesetem letu namreč nastopi obdobje, ko gredo kilogrami lahko zelo hitro navzgor. Zato jejte mandlje, ki spodbujajo hormon sitosti in tako zavirajo apetit. Dovolj je, če za malico pojeste dobro pest mandljev.

Pravilna prehrana, veliko sadja in zelenjave, tekočine ter gibanje, pa leta ne bodo pomembna. Pomembno bo le, da se dobro počutite in da ste zdravi!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.