Hrenovke: Jih boste po videnem še jedli?!

Ko boste videli to, boste najbrž trikrat premislili, preden boste v usta ponovno dali hrenovko. V prispevku preberite, kaj se resnično dodaja hrenovkam in kako poteka njihova proizvodnja!
Boste po prebranem in videnem še jedli hrenovke? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Boste po prebranem in videnem še jedli hrenovke? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V posnetku si lahko pogledate, kako poteka proizvodnja hrenovk in podobnih klobas. Posnetek je bil prikazan na Discovery Channel, v oddaji How It's Made (op.p.: Kako je narejeno?), kjer prikazujejo točen potek.

Piščančje meso, svinjino in govedino zmeljejo v kašo in jo nato oblikujejo v hrenovke. Kot v oddaji razlagajo, se hrenovke pridobiva iz odpadnega mesa. To meso gre skozi kovinski rezalnik, nato pa še čez kovinske plošče, ki meso pretlačijo.

Obdelanemu mesu se doda še soli, škrob in razne arome, da je sploh okusno. Dodaja se tudi koruzni sirup, ki naredi jed bolj sladko in gladko. Nato se to zmes napolni, oblikuje v hrenovke. Pred pakiranjem jim dodajo s posebnimi prhami še vonj po dimljenem ter pakirajo za prodajo.

V samo 35 sekundah lahko naredijo toliko hrenovk, da bi z njimi lahko prekrili dva nogometna igrišča.
Jih boste še jedli?

Video: You Tube
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Težave z žolčem: Naravna pomoč

Svojemu indikatorju potlačene jeze lahko pomagate z nek...

Celulit: Nikoli ni prepozno, da se ga znebite!

Preverite, kateri so naravni sovražniki celulita, ki ji...

Kako pripravimo najboljšo francosko solato (+okusni recepti)?

Kako pripravimo najboljšo francosko solato? Francoska s...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.