Jejte avokado!

Aktualno > Zanimivosti | piše: K.Z. | 25.11.2013
Ali veste, kaj imajo skupnega posušene marelice, oves in avokado? Vsebujejo proteine, ki jih za zdravo življenje nujno potrebujemo. Te pa najlažje dobimo z mešano prehrano.
Avokado je bogat vir proteinov. (foto: www.FreeDigitalPhotos.net)
Avokado je bogat vir proteinov. (foto: www.FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Proteine najdete tudi v jajcih, mesu, ribah, žitaricah, fižolu, oreščkih in leči. Vsebujejo pa jih tudi druga živila, kot so na primer špinača, rdeča pesa, ohrovt in soja. In ta živila so z njimi enako bogata, kot denimo meso.

Koliko proteinov dnevno potrebujemo, je odvisno od naše starosti, teže, velikosti in dnevne aktivnosti.

Proteini ali aminokisline so molekule, ki jih potrebujemo za normalno delovanje. Obstajata dve vrsti aminokislin. Prva nastaja v našem organizmu in drugo dobimo s hrano. Brez obeh pa naše celice, tkiva in organi, ne morejo pravilno delovati.

Strokovnjaki menijo, da je pomembno proteine pridobiti iz živalske in rastlinske hrane. Kombinacija obeh je za naš organizem najboljša. Z mešano prehrano namreč najlažje dobimo zadostno količino proteinov, ki jo potrebujemo.

Strokovnjaki za prehrano potrjujejo, da je najboljša mešana prehrana. Jejte meso v zmernih količinah, v kombinaciji z zdravo zelenjavo, žitaricami, oreščki in s tem boste zagotovili, da bo vaše telo dobilo vse potrebne snovi, ki jih za svoje delovanje potrebuje, piše Daily Mail.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.