Barvilo karmin, imenovano tudi K-karmin, pridobivajo iz kuhanih insektov škrlatov. Tega pa seveda kupci ne vedo, oziroma, malokdo prebere, iz česa je rdeča sladica sploh sestavljena.
»Potrošniki bi se morali zavedati in biti osveščeni o tem, kaj točno se nahaja v hrani, ki jo kupuje,« jer povedala profesorica oddelka za prehrano iz univerze v New Yorku Lisa R. Young.
K sreči pa karmin predstavlja nevarnost le za tiste ljudi, ki so nanj alergični. Rdeče barvilo, ki ga pridobivajo iz žuželk, pa lahko predstavlja težavo tudi za vse tiste, ki uživajo zgolj vegetarijansko ali vegansko hrano.
Zato bi moralo biti na izdelku točno napisano, iz kje se določena sestavina pridobiva. Tega pa za barvilo seveda ni zapisano, na izdelkih najdete napisano le, da je barvilo naravno.