Kako v svoje življenje privabiti čim več ljubezni?

Moji odnosi > Psihologija | piše: Helena Primic | 6.12.2023
Tudi vi pogrešate ljubezen in bi želeli, da bi bilo vaše življenje bolj polno te neskončne sile, po kateri hrepenimo prav vsi? Preverite nekaj nasvetov!
Ne pozabite, da je ljubezen vse okrog nas. V neskončno oblikah in vzorcih. (Foto: Freepik.com)
Ne pozabite, da je ljubezen vse okrog nas. V neskončno oblikah in vzorcih. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Objeti pari v jesenskem gozdu, čaj v dvoje, bližanje decembrskih praznikov … ni čudno, da tisti, ki pogrešajo ljubezen, tudi v jesenskih dneh močno, ki kar kličejo k toplim objemom, zahrepenijo po njej.

In kako jo privabiti v svoje življenje?

V resnici ne obstaja ne recept ne napoj, ki bi prinašal ljubezen. Toda vendarle lahko uvedete nekatere spremembe v razmišljanju in vedenju, ki vas bodo popeljale bliže življenju, polnem ljubezni.

 

Objemite deklico/dečka v sebi in mu podarite ljubezen

Ko ljudje močno hrepenimo po ljubezni drugih ljudi, v resnici najbolj potrebujemo ljubezen samega sebe. Močnejša kot je želja nekaj dobiti od zunaj, večja je potreba, da to dobimo od znotraj.

Zato je prvi korak k življenju, polnem ljubezni, ta, da se usmerite vase oziroma v svojo notranjost. Da preverite, kdo ste, kaj čutite, kaj vam manjka in po čem v resnici najbolj hrepenite znotraj samih sebe.

Največkrat se v takšnem popotovanju vase srečamo s svojo majhno deklico/fantkom, ki od svojih staršev oziroma pomembnih odraslih ni dobil dovolj ljubezni in varnosti. Začutite tega otroka v sebi, ki hrepeni po ljubezni, ter ga kot odrasli objemite in mu povejte, da ga imate neskončno radi. Da ga boste imeli vedno radi. Pobožajte ga in mu dopustite, da v vašem varnem naročju joče in nato umirjeno zaspi.

In pozor: Otroške čustvene rane velikokrat za sabo pustijo globok občutek nevrednosti ljubezni. Četudi si razumsko dopovedujemo, da je prav vsak človek vreden ljubezni, so lahko rane iz otroštva tako globoke, da v srcu ne verjamemo, da smo vredni ljubezni. In če v resnici ne verjamemo, da smo vredni ljubezni, je seveda tudi ne dobimo, saj to sporočilo nevrednosti žarčimo z vsem svojim bitjem.

Zato prisluhnite svojim najbolj globokim občutkom ter se ne bojte žalosti in solz, ki bodo zagotovo priplavale iz zavednih in nezavednih globin srca. Če čutite, da je bolečina prevelika, da bi jo lahko sami obvladali, predelali in prerastli, odvrzite predsodke ter si poiščite strokovno pomoč – pa naj bo to psihoterapija ali čustvena delavnica.

 

Odpravite se na popotovanje z naslovom Kdo zares sem?

Sedaj, ko ste zacelili pomembno rano v svoji duši, se kot otrok prepustite raziskovanju sebe. Kaj najraje jem in kaj mi je totalno ogabno? Kaj najraje počnem v soboto zvečer in česa sploh ne maram? Kakšni ljudje me osrečujejo in ob katerih se ne počutim dobro? Kaj me zaboli in prizadene ter kaj vedno znova poboža mojo dušo in srce? Kdo pravzaprav sem in kam sploh grem?

Pri tem raziskovanju lastnega telesa, srca in duše odvrzite vsa »pravila« oziroma privzgojene norme, kaj je prav in kaj narobe, kaj se spodobi in kaj ne, temveč prisluhnite svojemu notranjemu glasu, ki vam bo vedno povedal, kaj si zares želite in hočete.

Čutite neprijetno napetost v prsih? Potem to očitno ni nekaj, kar bi si zares želeli. Veliko ljudi se že kot otroci naučijo preslišati te temeljne občutke, zato kot odrasli enostavno več ne vedo, kaj si zares želijo oziroma kdo so. Zato pri raziskovanju samih sebe nikar ne hitite in se vsake toliko ustavite, da zaslišite notranji glas.

 

Zaživite življenje po svoji edinstveni meri

Ko veste, katere so vaše želje, hrepenenja, strasti in cilji, vam preostane le še to, da začnete zares živeti svoje edinstveno življenje. Da si vzamete to, kar hočete. Da greste proti cilju, ob katerem vam zapoje srce. Da zaupate življenju, da vam bo na pot prineslo točno to, kar potrebujete. Da se veselite vsakega dne, ki vam je podarjen.

Da končno zares vzljubite sebe in svoje življenje točno takšno, kakršno je ta trenutek. Pa četudi ste šele na poti k boljšemu življenju. Saj veste, vsak trenutek doživimo samo enkrat in nikoli več ga ni nazaj. Zato je nesmiselno se izgubljati v preteklosti ali preveč uhajati v prihodnost, pozabiti pa na vse trenutke sedanjosti, ki vam ležijo pred nogami. Sprejmite jih s široko razprtimi rokami in zajemajte življenje s polno žlico!

 

Nikoli ne pozabite: Ljubezen je povsod

Ko človek zares živi v vsakem trenutku, ga prevzame občutek hvaležnosti in ljubezni do vsega sveta. In tako tudi ugotovi, da je ljubezen pravzaprav povsod in da je je dovolj za vse.

Da ljubezen niso le predstave, ki nam jih vsiljujejo reklamna sporočila in v katere nas poskušajo prepričati mediji. Tako kot nasmeh privablja nasmeh, tudi ljubezen privablja ljubezen. Zato gojite ljubezen do sebe, življenja in sveta, in življenje in svet vam jo bosta večkratno vrnila. V neskončno oblikah in vzorcih. Tudi takšnih, ki si jih morda niti ne predstavljate.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

7 zdravstvenih razlogov ZA uživanje v seksu

Seks ni samo v užitek, ampak znanstveno dokazano izbolj...

Ali ste anksiozno navezani na partnerja? Preverite znake tesnobne navezanosti

Vas je pogosto strah, da vas bo partner zapustil? Potre...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca

V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna d...

Z umetno inteligenco napovedali Alzheimerjevo bolezen 7 let prej in 72% natančnostjo

Znanstveniki so opravili novo raziskavo, pri kateri so ...

Privabite pomlad v svoj dom!

Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prv...

Metka Klevišar: NI HOTEL OBREMENJEVATI MAME

Že nekaj let se je zdravil zaradi raka, pa tega nikakor...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

7 razlogov, zakaj je dedek pomemben v življenju otrok

Vpliv starih staršev na otrokovo življenje je zelo veli...

Metka Klevišar: IGNORIRAL JE SVOJEGA RAKA

Svojega raka je popolnoma ignoriral in živel, kot da ga...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.