Kozarec piva - za zdravje!

Aktualno > Zanimivosti | piše: K.Z. | 18.3.2014
Presenečeni boste nad podatki, kako je pivo zdravju koristno! Strokovnjaki so v svoji študiji dokazali, da tisti, ki zmerno pijejo pivo, živijo dlje.
Pivo je v zmernih količinah zdravilno. (foto: www.sxc.hu)
Pivo je v zmernih količinah zdravilno. (foto: www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Najprej velja opozoriti, da je prekomerno pitje zdravju zelo škodljivo! Zmerno pitje alkoholnih pijač, pa je, po mnenju nekaterih strokovnjakov, dobrodošlo.

Za zdravje srca
Temno pivo je izvor topljivih vlaknin iz ječmena, ki ugodno vplivajo na zdravje srca. Pomagajo zniževati raven nevarnega holesterola in dvigujejo raven dobrega, kar zmanjšuje možnost za nastanek srčnih bolezni. Tudi hmelj in slad, ki sta v pivu, sta zelo dobrodošli sestavini, saj sta naravni antioksidant. Kozarec piva dnevno je torej dobro za vaše srce, žal pa je danes vse več piva narejenega iz ekstraktov in ne več iz naravnih sestavin, kot nekoč.

Preprečite nastanek pivskega trebuha
Preveč piva lahko povzroči prekomerno rast trebuha, medtem ko eno pivo na dan ta trebuh preprečuje. Razlog je v hmelju, ki pomaga topiti maščobe.

Pivo je odlično za ledvice
Sestavine, ki so v hmelju upočasnjujejo sproščanje kalcija v kosteh, kar zmanjšuje možnost za nastanek ledvičnih kamnov. Če imate te težave, strokovnjaki priporočajo dnevno kozarec piva.

Ugodno vpliva na kožo
Pivo je naravno zdravilo za vašo kožo. Dve skodelici ga dodajte v toplo kopel in vaša koža bo mehka, nežna. Hmelj pa bo preprečil tudi razvoj kožnih bolezni.

Dobro je za kosti
Pivo je koristno tudi za kosti. Skrivnost je v siliciju, ki ga pivo vsebuje in ki pomaga tvoriti kolagen, to je protein, ki povečuje gostoto kosti in skrbi, da so sklepi gibljivi. Ječmenovo pivo je najboljše pivo za preprečevanje osteoporoze.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Manj sonca, a kljub temu VEČ SREČE! kaj je švedski RECEPT ZA SREČO!

Preverite, kaj so fika, fredagsmys, lattepappor, fritid...

Najnovejše iz raziskav: ali je savna odrešitev za ljudi z depresijo?

Raziskovalci odkrivajo, da naj bi imeli ljudje, ki trpi...

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (22. - 28. 12. 2025)?

Sonce in Mars v znamenju kozoroga vas usmerjata, da bos...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Znano je, kdo prejme Mojaleta darila!

Tudi za novembrski darilni paket je bilo veliko zaniman...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.