Jajčne lupine vsebujejo ogromno kalcija,. Ta je zelo pomemben, preprečuje nastanek osteoporoze, zdravi kosti, srce, ščitnico, normalizira delovanje živcev in mišic, normalizira bitje srca in skrbi za zdravje celega telesa.
Pomanjkanje kalcija lahko privede do resnih bolezni in zdravstvenih težav. Tega še najbolj potrebujejo starejši, ženske v menopavzi. Jajčne lupine pa vsebujejo kar 90 odstotkov kalcija in so najboljši naravni vir tega minerala. Naše telo lahko kalcij iz jajčnih lupin absorbira, saj so te zelo podobne sestavi naših kosti in zob. Tako pridobljen kalcij pa preprečuje in zdravi osteoporozo, preprečuje nastanek visokega krvnega tlaka in uravnava holesterol.
Poleg kalcija pa jajčne lupine vsebujejo še železo, baker, mangan, cink, flor, fosfor, krom. Mnogi strokovnjaki zato priporočajo, da uživate pripravek iz jajčnih lupin.
Postopek je zelo enostaven: jajčne lupine najprej prevrite za deset minut. Nato odstranite notranjo kožico. To delo je nekoliko dolgotrajno in zamudno, a nujno morate odstraniti kožico. Nato lupine posušite in zmeljite v fin prah. Ta prah hranite v steklenem kozarcu. Vsak dan ščepec prahu potresite po že pripravljenem obroku.