Najboljši recept za osvežilno pomladno pecivo

Naredite okusno in osvežilno pogačo s skuto in snegom. Recept je preprost, pecivo je hitro narejeno in tudi hitro pospravljeno, saj je božanskega okusa!
Pripravite okusno skutino pecivo. (foto: Slonček Fala)
Pripravite okusno skutino pecivo. (foto: Slonček Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za testo potrebujete 1 kocka kvasa Fala za sladka testa, 50 dag moke, 2 dl mleka, 0,5 dl soka pomaranče, 8 dag masla, 5 dag sladkorja, 2 rumenjaka, 1 mala žlička soli

Za nadev potrebujete 5 beljakov, 50 dag skute, 10 dag sladkorja, 20 dag šipkove marmelade.

Kvas Fala za sladka testa raztopite v mlačnem mleku in ga prilijete presejani moki. Dodate ostale sestavine, razen masla in zamesite testo. Najprej mešate na nizki hitrosti, nato na najvišji in počasi dodajate na lističe narezano maslo. Testo prestavite v posodo za vzhajanje (ali kakšno drugo, ki jo pokrijete s plastično folijo) in jo postavite na toplo, da vzhaja.

Preberite tudi: KUHALNICA: Sočne jabolčne rezine

Med vzhajanjem pripravite nadev: beljakom med stepanjem počasi dodajate sladkor, da dobite trd sneg, tega pa vmešate v skuto.

Vzhajano testo razvaljate na velikost pekača, premažete z domačo marmelado in to prekrijete s pripravljenim nadevom iz skute. Pustite 15 minut, da ponovno vzhaja, potem pa prestavite v vročo pečico in pečete 10 minut pri 220 oC, nato temperaturo znižate na 180 oc in pečete nadaljnjih 30-40 minut, da se lepo zapeče.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Zdrava in slastna namaza

Ker je ravno čas v katerem se radi družimo z našimi naj...

Domač malinov sirup brez konzervansov – priprava korak za korakom

Ni lepšega kot kozarček domačega malinovega sirupa v po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.