Park La Ciotat dobiva novo podobo

Aktualno > Dogodki | piše: Mendi Kokot | 1.6.2016
Jeseni 2015 je v parku La Ciotat v centru Kranja napis iz pušpana (Buxus sem. ) v samo tednu dni napadla gosenica pušpanove vešče, ki se hrani z listi in je kljub takojšnjemu ukrepanju (škropljenje) povzročila uničenje več kot polovico rastlin.
Park La Ciotat dobiva novo podobo.
Park La Ciotat dobiva novo podobo.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mestna občina Kranj je skupaj s koncesionarjem pristopila k prenovi parka, ki ima sedaj prenovljeno podobo.

Mestna občina Kranj je z mestom La Ciotat pobratena od leta 1958. Takrat je bilo to prvo mednarodno sodelovanje oziroma pobratenje v nekdanji Jugoslaviji. Leta 2008 so v Kranju praznovali 50 let pobratenja ter v počastitev odličnega sodelovanja park pri Koloseju de Luxe preimenovali v Park La Ciotat.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

»Dolgotrajna oskrba v praksi: sistem se gradi, človek pa ne sme ostati spregledan«

Kako se dolgotrajna oskrba udejanja v resničnem življen...

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Ideja za izlet: Vasica Krkavče v Slovenski Istri

Vasica Krkavče v zaledju Kopra sodi med najlepše pa tud...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (13. - 19. 10. 2025)?

Ves čas boste z energijo Sonca v tehtnici pravi diploma...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.