Pogačarjev trg, pivo in burger

Aktualno > Dogodki | piše: M. L. | 20.10.2016
Tik pred zaključkom sezone kulinaričnega uživanja in druženja na prostem bosta Pogačarjev trg v Ljubljani ponovno zavzela najbolj slastna kulinarična kompanjona, pivo in burger.
Pogačarjev trg ( Foto: arhiv Pivo&burger fest)
Pogačarjev trg ( Foto: arhiv Pivo&burger fest)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Vsi oboževalci sočnega para, ki se je v zadnjih letih na naših tleh vzpel do neslutene slave, bodo v predstavah najboljših slovenskih ponudnikov lahko uživali na Pivo&burger festu v soboto in nedeljo, 22. in 23. oktobra, in sicer od 11. do 23. ure.

Pivo&burger fest bo s tem zaključil svojo tretjo sezono. V tem času se je ponudba piva in burgerjev v Sloveniji resnično razcvetela, ustvarjalci obeh poslastic pa so svojo domišljijo dobesedno spustili 's ketne'. Od govedin angus in wagyu, do tune ali lososa ter vege in veganskih polpetk, od čistih in preprostih linij do vrhunskih kulinaričnih stvaritev, vrednih petih zvezdic... Med burgerji najde nekaj zase prav vsak, ne glede na spol, starost, sklon ali število. Enako velja za kraft piva, kjer sveži in sadni okusi žuborijo po grlih radostnih obiskovalcev, temnejši in zahtevnejši bratranci pa h kompleksnejšim rifom spodbujajo tiste bolj filozofsko navdahnjene.

Kot poudarja Alma M. Kochavy, vodja projekta, se izjemna kreativnost ponudnikov na Pivo&burger festu ne odraža le pri sestavinah, temveč v vseh vidikih ponudbe: »Tudi vizualno je ponudba zelo pestra, od grafičnega oblikovanja etiket in zamaškov na steklenicah piva, napisov na tablah s ponudbo in celostnih podob ponudnikov, pa vse do imen, ob katerih se še največjim junakom pocedijo sline. Med pivi tako najdemo Smash Mandarino, Tropical Wheat, Horny in Cocky, Yess Boss, Quantum in Freezbee, med burgerji pa nas vabijo Novozelandec, Big Boy, LeBrie, Dirty Sanchez, Red Burger in mnogi drugi. Čisti rock'n'roll!«

Boštjan Napotnik, kuhar, jedec, kreativec in kulinarični pisec, izpostavlja tudi družabno-kulinarični element dogodka. »Pivo & burger fest je zagotovo najboljša točka, na kateri lahko dobite pregled in vpogled v trenutno stanje stvari obeh silno popularnih gastronomskih žanrov. A obiska dogodka nikakor ne gre načrtovati kot hiter postanek: zavoljo sproščene atomosfere, velike izbire in možnosti klepeta, mogoče celo poglobljene debate, s kuharji in varilci raje računajte, da boste tu preživet čas merili v urah, ne v minutah. Kar je seveda fino in prav.«

Nasvet za pivoburgerske začetnike pa ima pevka Hanna Mancini, redna obiskovalka Pivo&burger festa, ki jo navdušujejo predvsem koncept dogodka ter raznolikost ponudbe: »Razglejte se naokrog in ne bodite sramežljivi. Povprašajte druge obiskovalce, kaj priporočajo, nato pa si izberite en ta prav goveji burger in enega od posebnežev. Predvsem pa – pridite lačni!«

Da s Pogačarjevega trga niti slučajno ne bo nihče tudi odšel lačen, bodo tokrat skrbeli ponudniki 7 Burger, Argentino Steakhouse, Cube Burger, Dežela okusov, FNX Caffe & Bistro, Gostilna in pivnica Stari pisker, Gourmet Thomas, Hood Burger, Hot'Horse, Izložba, Jack & Joe Steak and Burger Club, Katrca - hrana pivo sreča, Kavarna Tiskarna in Kralj žara. Žejo pa bodo gasili Brew Revolt, Craft pivo, Domača pivovarna San Nicolo', Green Gold Brewing, Human Fish Brewery, Kabinet Brewery, Loo-blah-nah, Maister Brewery, Patrick’s Irish Pub, Perfect Beer, Pivarna, Pivotoč, Pivovarna Hopsbrew, Pivovarna in pivnica Adam Ravbar, Pivovarna Laško, Pivovarna Mali Grad, Pivovarna Pelicon, Tektonik kraft pivovarna, Bevog Brewery in Že v redu, Primož.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ana Petrič: "Starejši ne vedo, kakšne pravice jim pripadajo."

"Ne načrtujejo na zalogo. Prepozno začnejo prilagajati ...

Prekomerna izpostavljenost soncu je dejavnik tveganja za vse vrste kožnega raka

Bližajo se topli meseci leta. Na NIJZ zato želijo ob Dn...

Kaj vse mora biti v potovalni lekarni? (odgovarja magister farmacije)

Ko se odpravljamo na dopust, je sestavni del naše prtlj...

Recept: Timijanov sirup z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

5 čudovitih slovenskih slapov, ob katerih se boste ohladili

Ko poletje pokaže svojo moč in dnevi postanejo soparni,...

Klopi so tu, odženite jih na naraven način!

Če se radi sprehajate po naravi, potem je čas, da se us...

Trik, ki takoj prežene vse pajke, komarje in druge insekte!

Če bi se radi znebili pajkov, muh, komarjev in ostalih ...

3 super živila, ki pomagajo pri hujšanju in veljajo za ekspresne toplice maščob

Spoznajte 3 super živila, ki dokazano pomagajo pri hujš...

Ste se zbudili ob 4. zjutraj in ne morete več zaspati? Kaj ima s tem menopavza

Vsakdo se kdaj zbudi sredi noči. A če se vam dogaja, da...

KUHALNICA: Kako pripravimo orado na žaru

Orada, kraljica Jadrana. Orada na žaru je ena najokusne...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.