Pozor, te hrane raje ne jejte več!

Ni vsa hrana, ki jo ponujajo police v trgovinah, zdrava. Nekatere ne bi smeli jesti …
Pokovka iz mikrovalovne pečice je škodljiva. (foto: freeimages.com)
Pokovka iz mikrovalovne pečice je škodljiva. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pokovka iz mikrovalovne pečice je strupena, zato je ne jejte več. Vsebuje strupene kisline, ki zelo negativno vplivajo na naše telo. Pokovko si pripravljajte v ponvi, nikakor pa ne v mikrovalovni, svarijo strokovnjaki za prehrano.

Prav take se izogibajte hrani, ki vsebuje dve ali več sestavin, ki jih ne poznate, ki jih niti prebrati ne znate.

Strokovnjaki za prehrano so objavili seznam najbolj škodljivih živil. Mednje sodijo predelani mesni izdelki, ki vsebujejo polno nitratov, margarina, ki vsebuje nenasičene maščobne kisline, običajni in dietetični sadni sokovi, ki so polni umetnega sladkorja, sladkarije brez sladkorja, ki so polne umetnih sladil, industrijsko vzgojena perutnina in jajca, tortilije in mafini, čips, ki ne vsebuje krompirja, industrijsko vzgojena jabolka, ki so polna pesticidov, kruh in pecivo, ki vsebuje kalijev bromat za dolgo svežino, gazirane pijače, zamrznjena in že pripravljena živila.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ta hrana povzroča napenjanje in vetrove

Napihnjen trebuh in težave z vetrovi so vse bolj pogost...

Čustveno prehranjevanje: Kako se ga rešiti?

Čustveno prehranjevanje se omenja precej redko, kar je ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Ozimnica: Domači džuveč

So vam ostali domači paradižniki, paprika, jajčevci? Po...

Ta hrana podpira telo v vročini – sestavine, ki hladijo, razstrupljajo in hidrirajo

Poletje prinese več svetlobe, daljše dneve in več prilo...

Rdeča pesa: Vse, česar o njej še niste vedeli

V zimskem času večkrat pomislimo tudi na okusno zimsko ...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.