Ingver
Ingver je uspešen v boju proti številnimi boleznimi, od prehladnih obolenj do urejanja prebave. Lahko ga koristite svežega ali posušenega v prahu. Z njim lahko uspešno premagujete tudi slabosti, blažilno deluje na občutljiv želodec, zato ga strokovnjaki svetujejo tudi med zdravljenjem rakavih obolenj.
Rožmarin
Mediteranska rastlina je odličen antioksidant. Z njim lahko izboljšate okus juhe, omake, dodate ga lahko kruhu, uporabite pri pečenju perutnine, jagnjetine ali govedine. Rožmarin pomaga pri razstrupljanju, izboljšuje okus, blaži prebavne težave ter povečuje apetit. Za bolnike, ki imajo raka, se priporoča pitje rožmarinovega čaja.
Kurkuma
Kurkuma je začimba, ki je podobna ingverju. Ima značilno rumeno barvo, je antioksidant in antibakterik. zmes teh snovi pa kurkumi dajejo moč, da ščiti proti rakavim obolenjem. Strokovnjaki v svojih študijih dokazujejo tudi, kako lahko ta začimba uspešno vpliva na zdravljenje raka debelega črevesja, prostate, raka dojk in kožnega raka.
Pekoče paprike in čili
Vsebujejo kapsaicin, snov, ki lajša bolečine. Delujejo protivnetno, izboljšujejo prebavo. Raziskave so pokazale, da odlično delujejo tudi pri uničevanju rakavih celic.
Česen
Česen je naravni antibiotik in eden najbolj zdravih rastlin. Pomaga pri zdravljenju številnih bolezni, deluje tudi proti rakavim obolenjem. Glavna sestavina česna je alicin, ki deluje antibakterijsko, antivirusno, antiglivično. Študija je pokazala, da redno uživanje česna zmanjšuje možnost za nastanek raka na želodcu, debelem črevesju, raka slinavke in dojk.
Meta
Meta je uspešna pri preprečevanju napihnjenosti, lajša prebavne težave, blaži krče, sprošča trebušne mišice in pripomore k izločanju žolča. Priporoča se pri bolnikih z rakom želodca. Svetujejo jo tudi tistim, ki imajo zdravljenje s kemoterapijo, pomaga celiti rane na sluznici.