Kitajci so nekoč verjeli, da lahko goba reishi obudi mrtve, danes pa jo zaradi zdravilne moči zelo cenijo. Te gobe rastejo na razpadajočih deblih dreves, najbolj poznana je rdeče vrste goba. Danes jih najdemo v Severni Ameriki in vzhodni Aziji.
Nekoč so jih nabirali, sušili v senci in zmleli v prah ter uživali po žlički in si tako daljšali življenje. zelo zdravilna goba deluje protivirusno, protivnetno, je odličen borec proti tumorjem. Z njo lahko uravnate krvni tlak, zaščitite jetra pred boleznimi in si izboljšate odpornost celega telesa.
Reishi gobo se danes največkrat uporablja kot čaj. Posušeno boste našli v trgovinah z zdravo prehrano. Napitek pripravite tako, da posušene in cele gobe pustite v vodi čez noč, zjutraj vodo precedite in jo kuhate pet do deset minut. Pustite, da se ohladi, nato pa sladkate z medom, dodate lahko tudi limonin sok in popijete. Gob ne zavrzite, uporabite jih lahko dvakrat.
Reishi gobe vračajo vitalnost, izboljšujejo počutje, pozitivni delujejo na dihalne poti, pomagajo pri srčno – žilnih obolenjih in lajšajo težave pri sladkorni bolezni.