To so živila, ki ubijajo raka!

Živila, ki jih vsi dobro poznamo, imamo zelo veliko moč. Če jih jeste redno, lahko dosežete, da redno uničujejo rakave celice. Jejte jih!
Jejte hrano, ki ubija raka. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Jejte hrano, ki ubija raka. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nekatera živila hranijo raka, kar pomeni, da če jih jemo pogosto, lahko s tem povzročimo, da se rak hitreje širi. To so v prvi vrsti sladkor, bela moka.

Nekatera živila pa raka preprečujejo oziroma uničujejo rakave celice. Zato je prav, da so taka živila čim bolj pogosto na jedilniku.

Mednje spadajo:
Rdeče vino, ki je dokazano zelo močan naravni antioksidant. Zavira razvoj rakavih celic. A pri pitju vina je potrebna zmernost, deciliter na dan je dovolj. Prav tako pa rakave celice zavira tudi črno grozdje.

Kurkuma je ena najbolj zdravilnih začimb. Številne študije še dandanes dokazujejo, kako zdravilna je. Agresivno napada rakave celice in jih uspešno uničuje. Poleg tega pa preprečuje tudi razvoj demence.

Jagodičevje, še posebej borovnice in maline so tudi izredno dobrodošla malica. Vsebujejo številne antioksidante, ki zavirajo raka.

Kava in zeleni čaj prav tako uspešno uničujejo rakave celice. Ampak, piti jih ju je potrebno brez dodatkov.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ta hrana povzroča napenjanje in vetrove

Napihnjen trebuh in težave z vetrovi so vse bolj pogost...

Čustveno prehranjevanje: Kako se ga rešiti?

Čustveno prehranjevanje se omenja precej redko, kar je ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Ozimnica: Domači džuveč

So vam ostali domači paradižniki, paprika, jajčevci? Po...

Ta hrana podpira telo v vročini – sestavine, ki hladijo, razstrupljajo in hidrirajo

Poletje prinese več svetlobe, daljše dneve in več prilo...

Rdeča pesa: Vse, česar o njej še niste vedeli

V zimskem času večkrat pomislimo tudi na okusno zimsko ...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.