To so živila, ki ubijajo raka!

Živila, ki jih vsi dobro poznamo, imamo zelo veliko moč. Če jih jeste redno, lahko dosežete, da redno uničujejo rakave celice. Jejte jih!
Jejte hrano, ki ubija raka. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Jejte hrano, ki ubija raka. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Nekatera živila hranijo raka, kar pomeni, da če jih jemo pogosto, lahko s tem povzročimo, da se rak hitreje širi. To so v prvi vrsti sladkor, bela moka.

Nekatera živila pa raka preprečujejo oziroma uničujejo rakave celice. Zato je prav, da so taka živila čim bolj pogosto na jedilniku.

Mednje spadajo:
Rdeče vino, ki je dokazano zelo močan naravni antioksidant. Zavira razvoj rakavih celic. A pri pitju vina je potrebna zmernost, deciliter na dan je dovolj. Prav tako pa rakave celice zavira tudi črno grozdje.

Kurkuma je ena najbolj zdravilnih začimb. Številne študije še dandanes dokazujejo, kako zdravilna je. Agresivno napada rakave celice in jih uspešno uničuje. Poleg tega pa preprečuje tudi razvoj demence.

Jagodičevje, še posebej borovnice in maline so tudi izredno dobrodošla malica. Vsebujejo številne antioksidante, ki zavirajo raka.

Kava in zeleni čaj prav tako uspešno uničujejo rakave celice. Ampak, piti jih ju je potrebno brez dodatkov.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

3. najboljši napitki za hujšanje

Se že pripravljate na poletje? Preverite, kateri napitk...

Antioksidanti: Kako zdravi so in kako vplivajo na naše telo?

Zakaj bi jemali antioksidante? Ali res upočasnijo stara...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

4 živila, ki vas bodo pomladila in polepšala vašo kožo (tudi če ste 50+)

Strokovnjaki se strinjajo: za lepo kožo je potrebno jes...

Iz Jožičine kuhinje: Stročji fižol v omaki

Odlična lahka in osvežujoča poletna jed vas bo navdušil...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Šok za vse po 40. letu starosti: Tlak nad 130 podvoji tveganje za infarkt

Tlak, ki je »samo malo visok«, ni več nedolžen. Strokov...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.